Vandaag is het weer Prinsjesdag, de dag in september waarop koning Willem-Alexander traditiegetrouw de Troonrede voorleest en de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar bekendmaakt. En wat blijkt? Vooral gezinnen met kinderen gaan er op vooruit.
Lees verder onder de advertentie
Voor een ‘evenwichtig koopkrachtbeeld’ geeft het kabinet dit jaar 1,1 miljard euro extra uit. Dat betekent dat het kindgebonden budget en zorg- en huurtoeslag straks hoger uitvalt en je met een gezin met kinderen er in koopkracht 1,3% op vooruit gaat. Een vergelijking: de gemiddelde Nederlanders moet het slechts met 1,1 procent doen.
Lees verder onder de advertentie
Politiek verslaggever Frits Wester meldt aan RTL Nieuws dat 90% van de Nederlanders volgend jaar meer te besteden heeft. Gezinnen met kinderen vooral. “Het kabinet zorgt ervoor dat lage inkomens en gezinnen met kinderen het meest profiteren.”
Extra geld voor kinderen in armoede
Ook aan armoedebestrijding is gedacht: twee jaar geleden leefden 400.000 Nederlandse kinderen in een huishouden met een laag inkomen, waarvan 100.000 structureel. In deze gezinnen is er onvoldoende geld voor voedsel, een verwarmd huis of kleding en daarom keert het kabinet 100 miljoen extra ‘in natura’ uit voor kleding, school- en sportspullen, schoolreisjes en zwemlessen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.