Vandaag is het weer Prinsjesdag, de dag in september waarop koning Willem-Alexander traditiegetrouw de Troonrede voorleest en de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar bekendmaakt. En wat blijkt? Vooral gezinnen met kinderen gaan er op vooruit.
Lees verder onder de advertentie
Voor een ‘evenwichtig koopkrachtbeeld’ geeft het kabinet dit jaar 1,1 miljard euro extra uit. Dat betekent dat het kindgebonden budget en zorg- en huurtoeslag straks hoger uitvalt en je met een gezin met kinderen er in koopkracht 1,3% op vooruit gaat. Een vergelijking: de gemiddelde Nederlanders moet het slechts met 1,1 procent doen.
Lees verder onder de advertentie
Politiek verslaggever Frits Wester meldt aan RTL Nieuws dat 90% van de Nederlanders volgend jaar meer te besteden heeft. Gezinnen met kinderen vooral. “Het kabinet zorgt ervoor dat lage inkomens en gezinnen met kinderen het meest profiteren.”
Extra geld voor kinderen in armoede
Ook aan armoedebestrijding is gedacht: twee jaar geleden leefden 400.000 Nederlandse kinderen in een huishouden met een laag inkomen, waarvan 100.000 structureel. In deze gezinnen is er onvoldoende geld voor voedsel, een verwarmd huis of kleding en daarom keert het kabinet 100 miljoen extra ‘in natura’ uit voor kleding, school- en sportspullen, schoolreisjes en zwemlessen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.