Prachtig nieuws voor Sophie en Xander de Buisonjé: het stel verwacht – met hulp van een draagmoeder – een tweede kind.
Lees verder onder de advertentie
“Ik ben ongelooflijk dankbaar dat wij op deze manier toch nog een kindje kunnen krijgen’’, vertelt Sophie aan Lindanieuws. In 2013 werd er een semi-goedaardige tumor bij Sophie geconstateerd en om die reden raadde de dokter een tweede zwangerschap af. Bij een nieuwe zwangerschap kon de tumor namelijk terugkomen en groter worden. Sophie en Xander besloten een Amerikaanse draagmoeder in te schakelen. “We zijn nu zeventien weken in verwachting en kunnen het kindje als het goed is in februari ophalen.”
Lees verder onder de advertentie
‘Gek dat iemand anders mijn kindje draagt’
Sophie moest wel even wennen aan het idee van een draagmoeder. “De baby is 100% van ons, maar het blijft gek dat iemand anders mijn kindje draagt. En ik ben er ook achter dat die hormonen, waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap soms een hekel aan had, wel degelijk een functie hebben. Ik mis het directe contact wel, de connectie met mijn kindje en dat ik het voel groeien. En doordat ik al eens zwanger ben geweest, weet ik ook precies wat ik mis.”
Lees verder onder de advertentie
Verschil maken
De draagmoeder van de baby woont in Amerika, waar Sophie en Xander haar ontmoet hebben. Ze Skypen regelmatig met haar. Het draagmoederschap is in Nederland nog steeds een taboe, vindt Sophie. “Op iedere hoek van de straat kun je joints kopen en abortus laten plegen, maar toch plaatsen veel mensen vraagtekens bij deze manier van zwanger worden.” Met haar bijzondere verhaal hoopt Sophie verschil te maken.
Lees verder onder de advertentie
Sophie en Xander zijn al ouders van de 6-jarige Dex. Xander heeft ook nog zoon Sem uit zijn eerdere relatie met Wendy van Dijk.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.