Lijkt jouw woning na de verjaardag van je kind op een ontploft speelparadijs en struikel je om de haverklap over de LEGO-blokjes? Wij hebben professional organizerMartine Heeremans om handige tips gevraagd.
Lees verder onder de advertentie
Niet gelijk alles in de prullenbak mieteren, want je kunt zóveel meer met het overtollige speelgoed van je kind.
Lees verder onder de advertentie
1. Snelle boekenplank
Ziet er misschien ingewikkeld uit, is het niet. Je boort gewoon twee lange, stevige pinnen in de muur, zet het skateboard erop en klaar ben je. Leuk als boekenplank, maar ook om prijzen of ander speelgoed op te zetten. Meer inspiratie vind je hier.
Lees verder onder de advertentie
2. Legowand
Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Ook leuk: deze grappen met Lego.
Lees verder onder de advertentie
3. Kunststof dieren
Het was even leuk, maar nu is je kind die speelgoedboerderij toch echt zat. Zit je dan, met een halve dierentuin in miniformaat. Plak de beestjes op een potje, zet er potloden, kralen of ander spul (dat normaal overal en nergens rondslingert) in en je huis lijkt in één klap opgeruimd. Hoe je dit aanpakt? Nou, zo.
Heeft je kind tig puzzels die niet meer compleet zijn? Maak samen een kunstwerk met puzzelstukjes. Verf ze bijvoorbeeld allemaal in een kleur en plak ze op een schilderdoek. Fijn om op te hangen in de kinderkamer. Of om iemand cadeau te geven.
Lees verder onder de advertentie
5. Crea-onderzetters
Da’s nog eens creatief: een onderzetter van Scrabble-stenen. Dus ligt dat spel maar stof te happen en kan je ook je schoonmoeder er niet blij mee maken? Ga lekker aan de knutsel en maak een persoonlijke onderzetter (met naam) voor het hele gezin.
6. Weggeven
En als je huis écht ontploft, dan kan je heus wel iets weg doen. Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’ check www.inzameldoelen.nl. Bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. Ook een idee: zet alles op marktplaats, breng het naar de kringloopwinkel of sla een kleedje uit en ga samen met je kind op een rommelmarkt staan.
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
Soms doe je als ouders iets waar je later spijt van hebt. Of waar je je enigszins voor schaamt. Zo ook Dilara, die door een actie niet bepaald meer goed bekend staat op de school van haar dochters.
Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (10 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: de eerste wendag op de basisschool.
Patrick (53) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.