Hik je nog altijd tegen die hardnekkige decemberkilo’s aan? Gewichtscoach Mieke Kosters van het boek In 20 minuten van XL naar S geeft advies.
Lees verder onder de advertentie
1. Zie ze niet als ‘die laatste kilo’s’
Hoe vaak hoor je het mensen niet zeggen: man, die laatste kilo’s zijn toch wel het lastigst hoor! Hoeft helemaal niet, vindt Mieke: “Je moet namelijk net zo omgaan met de eerste kilo’s als met de laatste. Wanneer je denkt ‘Ah, die laatste kilo’s doe ik nog wel even, ik ben er toch al zóveel kwijt’, ga je er niet voor de volle 100% voor. Zie die laatste kilo’s als een nieuw project, alleen dan kun je er meer voor laten.”
Lees verder onder de advertentie
2. Vraag jezelf af: wil ik dit écht?
Als je tegen die laatste kilo’s aanhikt, kun je twee dingen doen: accepteren of veranderen. Als je die paar kilootjes extra accepteert, betekent dat ook dat je moet stoppen met klagen en het voor lief nemen dat je lichaam niet a la Doutzen Kroes is. Zit die 5 kilo je toch écht dwars, wees dan ook wel bereid om hier iets voor te doen. Het belangrijkste: kiezen en eerlijk zijn tegenover jezelf.
Mieke: “Ik zeg weleens: als je al 1 of 2 keer per dag ‘nee’ zegt tegen iets waar je eigenlijk enorm trek in hebt, blijf je al op gewicht. Wil je toch nog wat kilo’s kwijt, zeg dan vaker dan 1 of 2 keer ‘nee’. Misschien wel 5 of 6 keer. Wees daar echt alert op en reken jezelf niet rijk als je die ene keer dat puntje appeltaart hebt laten staan.”
Lees verder onder de advertentie
4. Hou bij wat je eet
Dit is een hele concrete. Door op te schrijven wat je eet, word je je veel bewuster van wat je naar binnen werkt. Want zeg eens eerlijk: die paar snoepjes die je tussen het huishouden door uit de kast pikt, ben je na een paar seconden alweer vergeten. Oh, en reken gelijk hier jouw ideale calorie-inname uit, dan weet je precies wat je op een dag kunt eten.
Lees verder onder de advertentie
5. Alleen het aller-allerlekkerste
Geef je happen een cijfer en eet alleen happen met een 8 of hoger. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig van alles in je mond stopt, zonder dat je ervan geniet.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.