Jannemiek heeft een prima band met haar schoonzus, maar zit niet per se te wachten op méér contact. Daar denkt haar schoonzus echter heel anders over. Hoe vertel je iemand dat je dat niet ziet zitten, zonder diegene te kwetsen?
Lees verder onder de advertentie
Jannemiek (36), moeder van twee dochters, getrouwd met Arnold (36): “Mijn schoonzus doet eigenlijk geen vlieg kwaad en toch kan ik me nogal aan haar ergeren. Ze laat enorm over zich heen lopen door iedereen en klaagt dan over de ander, terwijl ze zelf niet op haar strepen staat. Het ligt nooit aan haar. Dat slachtofferige, daar kan ik slecht tegen.
Maar ik erger me het meest aan haar opvoeding, of het gebrek daaraan, in mijn ogen. Haar kinderen zijn daardoor echt heel onprettig om bij in de buurt te zijn. Daar kunnen ze zelf denk ik niet zo veel aan doen, want ze zijn gewoonweg gewend altijd hun zin te krijgen en alles naar hun hand te zetten, omdat hun ouders niet ingrijpen.
Lees verder onder de advertentie
Ze zijn ongemanierd, vervelend, lomp en enorm luidruchtig. Er gaat echt altijd wel iets stuk als ze bij ons zijn. ‘Ach ja, kinderen, hè?’ lacht ze het dan weg. Goed, het kan natuurlijk gebeuren, maar je kan ook gewoon je kinderen leren hoe ze met andermans spullen omgaan. Ik vind het ook vervelend dat mijn dochters het gedrag overnemen. Ook zij worden heel druk en brutaal wanneer hun neefje en nichtje in de buurt zijn.
Onaangekondigd bezoek
Dan nu het lastige: ze wonen vlakbij en mijn schoonzus staat vaak onaangekondigd op de stoep. Daar stoor ik me inmiddels echt enorm aan. Het kost me zoveel energie om dagelijks haar verhalen aan te horen en als ze haar kinderen meebrengt is het dus in no time een grote chaos en huis. Er is aan het eind van de dag van alles stuk en ik zit met verdrietige kinderen, omdat hun favoriete speelgoed gesloopt is.
Lees verder onder de advertentie
De voor de hand liggende oplossing is natuurlijk dit eerlijk met haar te bespreken, maar hoe doe je zoiets? Ik wil haar natuurlijk ook niet kwetsen, want ze bedoelt het allemaal niet verkeerd. Ze is nogal een gevoelig type dat snel gekwetst raakt. En dit gaat ook over haar als persoon, dus dan is het al helemaal onmogelijk om het niet persoonlijk op te vatten.
Familiedrama
Mijn man wil het gesprek niet aangaan met haar en wil eigenlijk het liefst dat ik me er gewoon overheen zet en me erbij neerleg, want hij is bang dat een gesprek hierover uitloopt op een familiedrama. Alleen voel ik me gewoon gestrest in mijn eigen huis, door het idee dat ze elk moment op de stoep kan staan. Ook zou onze band ervan verbeteren als we elkaar minder zouden zien. Ik zou er bijna om gaan verhuizen, maar dat is ook weer zo wat. Wat te doen, wat te doen?”
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.