In samenwerking met Kek Mama

Vijf minuten ontsnappen: Hoe je middenin de chaos even zen kunt zijn (en een reis kunt winnen)

05.08.2024 13:37
Bron: Fuze Tea

Kinderen rondspringend, een wasmand vol en altijd die eindeloze to-do lijst. Als moeder kun je wel een mini-vakantie gebruiken. Al is het vijf minuten.

Fuze Tea moedigt iedereen, en vooral moeders, aan om gedurende de dag meerdere korte pauzes in te lassen. We delen samen met hen vijf manieren om die chaos even te ontvluchten, zelfs als je het gevoel hebt dat je een circus aan het runnen bent:

1. Kopje Zen – Kids die rondrennen en om de haverklap om een snack vragen terwijl jij smacht naar een ijskoude traktatie? Zodra je kleintjes lekker genieten van hun ijsje, gun jezelf dan een paar welverdiende minuten van rust. Schenk een ijskoude Fuze Tea in, gemaakt van heerlijke thee met fruit en kruiden, zoals kamille en mango – de ultieme kruidenmix voor een instant zen-moment. Neem een slok, sluit je ogen, en laat de rust over je heen komen. Je verdient het mommy!

2. Even een adempauze – In de woonkamer ligt overal speelgoed verspreid, en in de tuin struikel je over kapotte waterballonnen en waterpistolen. Er is vast een rustig plekje in huis waar je helemaal tot rust kunt komen. Zoek dat fijne hoekje op, neem een comfortabele zitplaats en begin met mediteren. Adem diep in en uit, en laat met elke ademhaling de spanningen van je afglijden. Na deze ontspannende oefening is het tijd voor een verkoelende traktatie. De hibiscus in je ijskoude Fuze Tea zorgt voor de ultieme innerlijke rust en is ook nog eens héérlijk als je het ons vraagt!

3. Maak een ‘KoWa’ – Soms is de chaos zo groot dat je gewoon even weg wilt van het gekrioel in huis. Geen gillende kinderen, geen speelgoed dat je steeds weer tegenkomt, geen juf Roos die je om de oren vliegt. Trek je zomerschoenen aan en maak een KoWa, oftewel een korte wandeling. Terwijl je door de natuur dwaalt, smelt de stress weg als sneeuw voor de zon. Echt, een paar minuten buiten doet wonderen en geeft je die verfrissende boost die je nodig hebt om weer helemaal op te laden.

4. Verlies jezelf in muziek – Over juf Roos gesproken… Na urenlang ‘Juf Roos en Gijs, ga je mee op reis’ ben je echt toe aan je eigen favoriete muziek. Dus haal je oordoppen tevoorschijn, zet je allerleukste zomerplaylist op en sluit je ogen. Terwijl je geniet van een verfrissende slok Fuze Tea Watermelon Mint no sugar, dwaal je meteen af naar een zonovergoten eiland met wit zand en azuurblauwe zee. Laat je gedachten afdrijven op de muziek, terwijl je helemaal wegdroomt van je drukke dag.

5. Dankbaarheidsdagboekje – Soms zijn we als moeders zo druk bezig met de was die nog gewassen moet worden, de maaltijd die nog op tafel moet komen, en het speelgoed dat nog opgeruimd moet worden, dat we vergeten om echt te genieten van het moment. De zon schijnt, je kinderen spelen vrolijk in het water, je deelt samen een ijsje en vanavond staat de barbecue op het menu. Wat een geluksmomenten! Om echt stil te staan bij al dit moois, neem een paar minuten om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Focus op die kleine en grote geluksmomenten en laat die dankbaarheid je humeur opvrolijken. Een beetje reflectie maakt alles nog mooier!

Toe aan een langere break?

Heb je zin in een langere vakantie dan vijf minuten? Fuze Tea en TripAdvisor geven geweldige reiservaringen weg. Wil jij kans maken op treintickets voor je Eurotrip, een weekendje weg in eigen land ter waarde van €2.000,-, of zelfs een geheel verzorgde familiereis ter waarde van €10.000,-? Speel de Fuze Tea game in de Coca-Cola App, verzamel punten en wie weet win jij een van deze fantastische prijzen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fuze Tea.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.