Een kijkje in de vakantie-toilettas van moeder Sesanne: ‘Zeg maar dag tegen die stro-coupe’

23.07.2024 09:00

Sesanne woont samen in Bussum met haar vriend, drie kids en hond Bobby. Als veertigjarige moeder is ze altijd opzoek naar manieren om haar jonge look niet kwijt te raken. Wat zijn de natural beauty geheimen in het plastic fantastic Gooi? To botox or not… Dat is de vraag!

“De laatste broodtrommels zijn gepakt, mijn jaar als klassenouder zit erop: het is tijd voor vakantie. Volgende week taaien we af naar het zonnige zuiden van Frankrijk voor drie weken ultiem genieten. Het enige nadeel van die heerlijke warmte? De invloed op je huid en haren.

Smeren, smeren, smeren

Iedereen weet natuurlijk hoe belangrijk het is om je in te smeren. Maar goed, het is toch weken achter elkaar een goed brandende zon op je bol. Als je het mij vraagt, zijn zon en rimpels helaas onafscheidelijk. Sinds een paar jaar ben ik, zoals mijn vriend het noemt, de spastische moeder die de hele dag zichzelf en de kinderen insmeert.

Lees ook – De houdbaarheid van zonnebrandcrème

Zonnespray

Nu we botox nog even willen uitstellen, is extra belangrijk om tijdens de zomervakantie goed op onze huid te letten, en dus sta ik paraat met de zonnebrand, en wel deze: Sun Soul Protective Mist van Comfort Zone. Niet alleen de oceaan heeft baat bij deze mist, jouw huid ook. Het sprayt heerlijk en trekt snel in, en is ideaal voor actieve kinderen. Mijn jongens hebben inmiddels hun eigen manier gevonden om ermee te spelen, en laten we eerlijk zijn: zo’n spray is natuurlijk gewoon ontzettend leuk om mee te spuiten.

Zomerlokken

Niet alleen je huid, ook je haar krijgt een flinke beproeving. Zo ben ik zo grijs als een dakduif en geverfde lokken in combinatie met zon, zee en zand is funest. Daarom heb ik mijn arsenaal aan zonproducten voor de huid aangevuld met een lijn voor mijn haar. Zo ontdekte ik onlangs het geweldige merk Davines met een uitgebreide lijn, speciaal voor de zomer. Zeg maar dag tegen die stro-coupe en hallo tegen glanzend, verzorgd haar. De SU Hair & Body Wash is een redder in nood; het zorgt ervoor dat zout en chloor gemakkelijk uit je haar worden gewassen

Hydratatie, zowel van binnen als van buiten

Na een lange dag op het strand is er niets beter dan een verfrissende oppepper van ANG Skincare. De toner is mijn vaste metgezel in de strandtas en na elke plons in de zee spray ik me even schoon. De Intense Lift Up Serum is gelukkig weer beschikbaar—een must-have voor elke vrouw die haar huid wil verwennen! En vergeet vooral niet genoeg water te drinken—en dan bedoel ik natuurlijk niet de rosé.

Niet-plakkerige aftersun

After Sun kan soms een uitdaging zijn—je wilt dat het je huid voedt en herstelt zonder dat het een plakkerige boel wordt. Niemand zit te wachten op een kleverige huid na een al warme dag. Thuis zijn we groot fan van Nuxe en La Roche-Posay. Vooral die laatste is een topper op je paklijst, want het is ook geweldig voor die gevoelige kinderhuidjes!

Zomergeur

Een geur is voor mij altijd essentieel, vooral in de zomer. Mijn absolute seizoensfavoriet is Juliette van Juliette Has a Gun. Deze geur is ontworpen om te fascineren en een blijvende indruk te maken. En eerlijk, wie wil dat nu niet?

Voor vertrek

Maar voordat we vertrekken met de goedgevulde toilettas, staat er nog een bezoekje aan de pedicure op de planning. En geloof me, de allerbeste tip: verf en krul je wimpers. Het bespaart zoveel gedoe tijdens de vakantie. Dus op naar Senza Beauty voor een last-minute opfrisbeurt, en aftellen naar de zongebruinde huidjes, liters rosé en brocante markten.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama