Anna: ‘In mijn omgeving lijken twintigers zonder lipfillers wel een uitzondering te zijn’

21.07.2024 13:00
Anna met Emma

Anna (30) is getrouwd met Tim (30) en samen hebben ze drie dochters: Emma (4) en de tweeling Olivia en Charlotte (5 maanden). Met een vleugje humor en sarcasme schrijft ze over het dagelijks leven hoe je jezelf niet verliest in het moederschap.

“‘Het is ongelofelijk hoe je gezicht straalt, heb je botox laten doen?’ ‘Absoluut niet, ik gebruik al een aantal weken premium collageen van Huppeldepup en mijn huid is 10 jaar jonger geworden. Botox is verleden tijd, dat doe ik nooit meer!’

Premium

Zo klonk de reclame die ik tegenkwam op Instagram. Althans, bijna zo. De kernboodschap is in ieder geval ongewijzigd. En dat is niet de enige reclame die zo ontiegelijk dom is. Bedankt Instagram-algoritme, dat jij denkt dat ik hier gevoelig voor ben. Echter, had ik zonder deze reclame waarschijnlijk nooit deze column geschreven.

Even terug naar het premium collageen. Het lijkt er tegenwoordig op dat als je marketing hebt gestudeerd, je gedwongen bent om voor elk product het woordje premium toe te voegen. Alle truien zijn gemaakt van premium wol, deze geur is van de premium collectie, premium collageen… Premium dit, premium dat, premium zo. Het woordje premium doet namelijk op zijn minst twee wonderen: jij wilt die trui van merk A hebben, omdat het (zogenaamd) van ‘premium quality’ is. And guess what? Jij bent ook nog eens bereid om meer te betalen voor het premium item.

Lees ook – ‘Ik weet het nu écht heel zeker; voor mij geen botox meer’

De scherpe naald

Enorm afgeweken van het onderwerp, maar dit moest ik toch even kwijt. Eigenlijk wil ik het helemaal niet over premium collageen hebben. Wat ik echt wil bespreken is wat écht werkt – Zijne Majesteit Botox. Hoeveel vragen en oordelen komen er wel niet bij dit onderwerp kijken? Ontelbaar veel. Vrouwen met botox vragen zich af waarom anderen, die langzaam transformeren in een Shar Pei, geen gebruik maken van dit wondermiddel. Aan de andere kant veroordelen de dames die op een natuurlijke manier willen verouderen de vrouwen die elk kwartaal met hun gezicht naar de scherpe naald van de dokter gaan.

Laten varen

Er zijn ook dames die heel hun leven botox hebben uitgesteld of daar een negatieve mening over hadden, die ineens na hun 50e de poging wagen. Want, het begint er toch niet zo fris uit te zien. En ja, ze zijn enorm ontevreden en teleurgesteld na hun behandeling. Ik vraag me af waarom. Verwacht je serieus dat een paar kleine spuitjes alles fiksen als je 50 jaar lang geen botox hebt gebruikt? Die verwachting kun je beter laten varen.

“Heel veel dingen in ons leven zijn schadelijk, maar als je de grenzen goed bewaakt, kan het best leuk zijn”

Botox op je 20e

Is preventieve botox dan de oplossing? Ofwel, beginnen met injecties voordat er überhaupt een rimpel zichtbaar is. Ik kan hier niet echt over oordelen, want wat is nu precies het juiste moment om met botox te beginnen, als dat je wens is? Zelf vind ik fillers en botox op je 20e een beetje over de top. Maar in mijn omgeving lijken twintigers zonder lipfillers wel een uitzondering te zijn. Veroordeel ik hen? Zeker niet. Iedereen heeft zijn eigen principes. De mijne is dat injectables mijn gezicht niet mogen veranderen. Ik wil wel mezelf blijven.

Lees ook – 5 x de fijnste beautyproducten voor in en na de zon, volgens een moeder

Hehe, echt niet!

Soms beginnen vrouwen me te volgen op Instagram en ik heb echt geen idee wie ze zijn, zelfs niet als we veel gemeenschappelijke volgers hebben. Dan moet ik heel ver terug scrollen naar het begin van hun filler-periode en ontdek ik dat ze eigenlijk bij me op school hebben gezeten, maar dan vijf jaar jonger zijn. Wááát?! Ze zien er zóveel ouder oud.

Nu, het is niet altijd zo dat het er slecht uitziet – vaak juist wel (hoewel sommige resultaten niet mijn smaak zijn). Wat ik echt grappig vind, is als ik zie dat iemand die haar gezicht flink heeft laten veranderen nu kinderen krijgt. Dan zijn er vaak dames – die ook trouw de zelfde chirurg bezoeken – die met een overdreven enthousiaste stem zeggen hoe erg de baby op haar moeder lijkt. Het is soms echt hilarisch, want je denkt: ‘Echt niet, die gelijkenis is er niet!’

Een helpende hand

Botox en fillers kunnen een helpende hand zijn om je schoonheid te onderhouden, maar kunnen ook een instrument zijn om heel je gezicht te verminken. Botox is een toxine, ja. Heel veel dingen in ons leven zijn schadelijk, maar als je de grenzen goed bewaakt, kan het best leuk zijn.”

Volg Anna’s avonturen op Instagram

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.