Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Lees verder onder de advertentie
Mijn man en ik hebben vier dochters en daar krijgen we regelmatig opmerkingen over van zowel bekenden als vreemden. Mijn man krijgt altijd standaard medelijdende blikken toegeworpen. Ook heeft hij al heel vaak de flauwe grap moeten aanhoren: “Mietjes maken grietjes”. Mensen vragen ook altijd of er nog een jongetje komt. Ik denk dan alleen maar: “Ja natuurlijk, leuk. Welke ingrediënten hebben we daarvoor nodig?!”.
Stiekem een jongetje willen
Mijn man is dolblij met zijn meiden en hartstikke trots op hen. Hij zou ze uiteraard nooit willen inruilen, maar stiekem zou hij een jongetje ook wel leuk hebben gevonden. Natuurlijk is een gezond kindje het allerbelangrijkste, maar ik begrijp zijn wens wel. Toch vond ik zijn reactie stiekem hilarisch iedere keer dat we erachter kwamen dat we weer een meisje kregen.
Lees verder onder de advertentie
Baby kleertjes shoppen in New York
Bij de eerste hadden we de verloskundige gevraagd om het geslacht op te schrijven en in een gesloten envelop te doen. Toen ik ongeveer 26 weken zwanger was, gingen we naar New York. We zouden tijdens een romantisch moment samen de envelop openen. Alleen had ik op de eerste dag al zoveel fantastische kleertjes gezien voor jongens dan wel meisjes (er was weinig in neutrale kleuren) dat ik niet kon wachten. Ik moest het weten, want ik wilde shoppen!
Lees verder onder de advertentie
Diezelfde avond scheurden we de envelop open en mijn man riep enigszins ingetogen ‘een meisje’. Ik was dolblij en ging helemaal los met shoppen. Overigens wist ik toen nog niet dat baby’s echt geen schoenen nodig hebben en dat het geen goed idee is om te proberen een lekkere mollige baby in een skinny jeans te proppen.
Gender reveal party
Bij de tweede hebben we een gender reveal party gegeven. De envelop hadden we aan de bakker gegeven. Op zaterdagavond gaven we het feestje. Toen we de taart aansneden en de roze vulling tevoorschijn kwam, trok het roze uit het gezicht van mijn man juist weg en werd hij lijkbleek. Hij vroeg direct waar de envelop was om te controleren of het wel echt een meisje zou worden. Hij begon zich maar weer voor te bereiden op nog meer theekransjes en taartjes.
Lees verder onder de advertentie
Oudroze is geen roze
Bij de derde hadden we de envelop aan een vriendin gegeven. Zij zou een roze of blauw cadeautje kopen en dat laten inpakken. Dat cadeautje zouden we met ons hele gezin uitpakken tijdens onze vakantie. Toen mijn dochters het papier openscheurden, zagen we een oudroze gekleurd pakje. Nu het niet schreeuwend felroze was, zei mijn man nog hoopvol dat het toch niet echt roze leek. Nou vriend, blauw is het zeker niet. Hij sloeg wanhopig zijn handen voor zijn ogen.
Lees verder onder de advertentie
Een piemeltje of niet?
Bij de vierde wilden we het geslacht vooraf niet weten. We wilden heel graag een keer ervaren hoe het was om het geslacht pas te weten te komen tijdens de geboorte. Negen maanden lang leefde mijn man in hoop en even leek zijn wens uit te komen na de bevalling.
Lees verder onder de advertentie
De gynaecoloog tilde namelijk de baby op met haar vinger tussen de beentjes. We dachten dus eerst een piemeltje te zien, maar het was dus meer een ‘middelvinger’ naar mijn man. Weer een meisje! Mijn man was nog wel zo verstandig om enige teleurstelling te verhullen, want ik had nu eenmaal net urenlang zijn kind liggen baren.
Ken in een Barbiehuis
En nu is mijn man dus vier dochters rijker. Hoewel onze meiden mogen spelen met wat ze willen, hebben wij vier meiden die zich aangetrokken voelen tot alles wat schattig is, roze is en glitters heeft. Dus zo leeft mijn man in een soort Barbiehuis (en he’s just Ken), waar hij zich moeiteloos manoeuvreert tussen een mijnenveld van knuffelbeesten en poppen.
Lees verder onder de advertentie
Waar hij lange haren weet te trotseren met conditioner en een antiklitborstel, waar hij in de badkamer nog net een plekje voor de spiegel weet te veroveren. En waar hij zich staande houdt tussen het dagelijkse drama en waar hij later de vriendjes (of vriendinnetjes) buiten de deur zal houden. Je kunt dus gerust stellen dat mijn man allesbehalve een mietje is!
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Wat doet meer pijn: een trap in je ballen of een bevalling? Het klinkt als een slechte mop, maar volgens cabaretier Lisa Loeb laat deze vraag perfect zien hoe de maatschappij naar vrouwen en pijn kijkt. In haar column op NPO Radio 1 spreekt ze zich hierover uit.