Het was 10 uur ‘s ochtends op Valentijnsdag toen ik me realiseerde dat het Valentijnsdag was. Ik keek naar mijn kind van 9 maanden en bedacht me dat we nu als de sodemieter iets voor haar vader moesten gaan knutselen.
Lees verder onder de advertentie
Het ding met een kind van 9 maanden is dat er nog niet zoveel te knutselen valt. Ik zou een hartje van papier kunnen knippen en haar een kwast met rode verf kunnen geven, maar de kans is groter dat ze met een roodgeverfde huig eindigt dan met een rood hart. Stiften, klei, glitters: idem. Die meid steekt alles alleen maar in haar mond. Toen bedacht ik me dat we nog zo’n leuk setje hadden liggen waarmee je een gipsafdruk kunt maken. Even een kwestie van een handje en een voetje in het gips drukken en klaar is knutsel.
Lees verder onder de advertentie
Twee minuten
Dat ik de moeilijkheidsgraad van dit impulsieve project onderschatte maakte de handleiding mij al snel duidelijk. Er stond namelijk niet alleen ‘druk hand in gips’. De handleiding betrof drie kantjes met tekst. Met als laatste zin ‘laat de hele nacht uitharden’. Dat ging ‘m niet worden. Het meesterwerk moest diezelfde avond worden overhandigd. Ach, dacht ik, wat kan er nou gebeuren? Een beetje nat? Een beetje zacht? Dat is dan maar zo. De zin die mij meer verontrustte bevatte de tekst ‘houd het handje twee minuten stil’. TWEE MINUTEN? STIL?!?!?! Dit kon nog weleens een gevalletje abstracte kunst gaan worden.
Lees verder onder de advertentie
Knuist vol gips
En zo geschiedde. Ik maakte het gips, goot het in de mal en nam mijn kind op schoot. Met mijn liefste stem smeekte ik haar om haar handje twee minuten in het gips te houden: ‘Dan is papa vanavond hééél blij met zijn cadeau’. Hoopvol drukte ik haar hand in het spul. Het bleek mijn dochter geen moer te kunnen schelen of haar vader vanavond iets identificeerbaars kreeg of niet. Ze greep direct in het gips en stak haar gevulde knuist in de lucht. In het kunstwerk zat een gat. ‘Dat waren nog niet eens twee seconden’, zuchtte ik. Ze drukte de homp gips in haar oor.
Lees verder onder de advertentie
Rotschop
Toen ik de gehoorgang van mijn dochter had ontdaan van gips en ik mijn levenslust weer een beetje bij elkaar had geraapt, bedacht ik een voetafdruk te willen proberen. Met haar voet kan ze immers geen gips grijpen. Dat zou dus vast beter gaan. Flash forward: dat ging het niet. Op het moment dat ik haar voetje in het gips drukte, zette ze het op een krijsen en gaf ze de mal een rotschop. Hij vloog door de lucht en landde aan de andere kant van de kamer, net naast de televisie.
Lees verder onder de advertentie
Hartkloppingen
Ik had mijn kind in bad gedaan en in bed gelegd voor haar ochtendslaapje, toen ik die mal maar eens van de grond besloot te rapen. Het resultaat was weerzinwekkend. Ik deed er cadeaupapier omheen en schreef ‘voor papa, van Rosie’. Het was 12:00 uur ’s ochtends op Valentijnsdag toen ik me realiseerde dat ik geen knutselmoeder ben. Ik krijg er hartkloppingen van. En niet op een romantische manier.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]