Britt: ‘De doemscenario’s vliegen voorbij’

27.07.2024 15:00
doemscenario Bron: Pexels

Britt (35) heeft drie kinderen en woont in de Randstad. Wekelijks schrijft ze een column voor Kek Mama over haar belevenissen als moeder van drie. Haar zoontje heeft binnenkort een kinderfeestje waarvan het ene na het andere doemscenario in haar hoofd verschijnt.

“Het oudste kind heeft binnenkort een kinderfeestje van een vriendinnetje. Nou is dat niet zo bijzonder, want er zijn wel meer feestjes de revue gepasseerd de afgelopen tijd. Het ding is dat ze dit keer naar een groot pretpark gaan. Met achtbanen en zo. Dat komt doordat het vriendinnetje na de zomer naar een andere school gaat. Ze mocht voor haar beste vrienden een knalfeestje geven.

De doemscenario’s vliegen in het rond

Heel erg leuk bedacht natuurlijk en helemaal geweldig voor de kinderen, maar deze moeder (ik dus) vindt het wel een beetje spannend. Laatst had het kind een slang om zijn nek tijdens een kinderfeestje, dat is ook spannend. Een pretpark vind ik toch nog net een tikje bloedstollender, of ben ik nu té dramatisch? Ik wil echt geen overbezorgde moeder zijn, maar ik ga toch mijn doemscenario’s met jullie delen. Wie weet helpt dat.

Ten eerste is hij nog nooit in de achtbaan geweest. Die enkele keer dat we de Efteling bezochten, waren de kinderen nog zo klein, dat we niet verder kwamen dan het sprookjesbos. Ik hou zelf niet van achtbanen en zie mijn achtjarige er ook niet zo snel in stappen. Alhoewel hij nu grote praatjes heeft dat hij dat echt wel gaat doen.

Wagenziekte en achtbanen, een goed idee?

Ten tweede: hij is wagenziek. En het is best een stukje rijden voor de ouders van het vriendinnetje. Plus, hoe werkt zoiets als wagenziekte in een achtbaan dan? Straks kotst hij de hele boel onder en dan ben ik er niet voor hem… Ten derde vliegen andere angstaanjagende doemscenario’s aan me voorbij die ik hier beter niet op kan schrijven, want dan lijken ze nog echter.

Gelukkig weet ik dat hij in goede handen is met het gezin met wie hij gaat. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ook loopt hij niet in zeven sloten tegelijk en kan ik hem zijn horloge meegeven waarmee hij kan bellen. Voor het geval dat… En zonnebrand zodat hij niet verbrandt. Oké ja, ik sla weer een beetje door. Misschien toch maar even de moeder van het vriendinnetje appen om m’n zorgen met haar te delen?”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.