Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (11), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Lees verder onder de advertentie
Pas werd ik tijdens mijn werkdag twee keer gebeld door school. Zodra ik de naam van de school op mijn scherm zie oplichten, gaat mijn hart toch wat sneller kloppen. Je weet immers dat ze niet zullen bellen met leuk nieuws. Geen school die belt om te vertellen dat je kind zo’n goede boekbespreking heeft gehouden of een hele mooie tekening heeft gemaakt. Gelukkig beginnen de juffen wel vaak het gesprek met: ‘Niet schrikken. Het is niets ernstigs.’
Lees verder onder de advertentie
Het eerste telefoontje kwam in de ochtend. Ik nam direct op en vroeg wat er aan de hand was. Het antwoord was: ‘handjebal’. Mijn oudste dochter had haar pink ernstig gekneusd met het spelen van handjebal tijdens gym. Handjebal is dus voetbal, maar dan met je handen. Je slaat dus met je hand tegen de bal. Toen ik dat hoorde, wilde ik mijn handen alleen maar theatraal de lucht in gooien en ‘waarom?!’ roepen. Maar goed, aangezien het een telefoongesprek was, zou dat niet echt het gewenste effect hebben.
Maar toch, zoveel vragen. Waarom spelen de kinderen handjebal? Wie heeft dat bedacht? Wat is daar leuk aan? Dat is toch vragen om problemen? Het lijkt mij nogal voor de hand liggend dat dat misgaat en iemand zijn hand tegen de grond slaat. Het is ook niet voor niets geen Olympische sport. Maar goed, mijn dochter wilde wel op school blijven, dus ik hoefde haar niet op te halen.
Lees verder onder de advertentie
Het tweede telefoontje kwam in de middag. Nu was mijn jongste dochter hard gevallen op het schoolplein. Ze had een enorme buil op haar hoofd en haar neusje was geschaafd. Ik ben haar wel wat eerder gaan ophalen, omdat je met een val op je hoofd toch voorzichtig moet zijn. Toen ze me zag, rolden er gelijk dikke tranen over haar wangen. Het was zo zielig. Tegelijkertijd dacht ik ook aan de schoolfoto die twee dagen later zou zijn en of het gepast was om de buil te camoufleren met wat foundation. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar ik denk wel dat ze de ouders bij de klassenfoto moeten waarschuwen dat er geen uitbraak van de builenpest is.
Toen mijn oudste dochter uit school kwam, was haar pink ontzettend opgezwollen en blauw. Voor de zekerheid kregen we van de huisarts een doorverwijzing om foto’s te laten maken. Haar pink bleek niet gebroken. Overigens tot teleurstelling van mijn dochter, want een gebroken pink was tenminste nog interessant. Nu was haar pink volgens haar alleen maar lelijk en gekneusd.
Lees verder onder de advertentie
Het was dus een enigszins bewogen dag. Die avond wilde ik de juf nog even laten weten dat de pink van mijn oudste dochter gelukkig niet gebroken was. Ik kreeg alleen iets teveel smileys terug. Toen ik mijn berichtje terug las, zag ik dat ik per ongeluk had geschreven dat mijn dochter haar ‘pik’ gelukkig niet had gebroken. Nou ja, kon mijn dochter toch nog een interessant verhaal vertellen.
Aicha (32) is moeder van twee kinderen en getrouwd met Zakaria. Al negen jaar is ze hecht bevriend met Sharona, ondanks hun totaal verschillende achtergronden. Maar tijdens een kinderfeestje gebeurde er iets wat alles veranderde.
Sanne (37) is getrouwd met Jeroen en samen hebben ze twee kinderen: Noa (6) en Mees (4). Ieder jaar op Koningsdag trekt haar gezin er feestelijk op uit – maar Sanne blijft bewust alleen thuis.
Een babyshower: je hangt ballonnen op, koopt een cadeau waarvan je hoopt dat het in de smaak valt en lacht net iets te hard om spelletjes met wc-rollen. Wat je niet verwacht, is dat één babyshower-cadeau de hele sfeer in één klap kan verpesten.
Van tijgermoeder tot vrije vogel, opvoedstijlen zijn tegenwoordig net dieren in een dierentuin. Maar de nieuwste ster aan het firmament? De koala-ouder. En geloof ons: als je houdt van knuffelen, nabijheid en je kind emotioneel aanvoelen, dan herken je jezelf hier sowieso in.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.