Juf Ineke: ‘Of ik het woord ‘nee’ niet in de klas wilde uitspreken’
Honderden manieren om je kinderen op te voeden, allemaal goed en wel, maar juf Ineke moet op school érgens de grens trekken.
Anna (30) is getrouwd met Tim (30) en samen hebben ze drie dochters: Emma (4) en de tweeling Olivia en Charlotte (5 maanden). Met een vleugje humor en sarcasme schrijft ze over het dagelijks leven hoe je jezelf niet verliest in het moederschap.
Zoals bij veel trends is ook de gender reveal party vanuit Amerika naar Nederland overgewaaid. Sommige mensen kiezen ervoor om thuis een ballon te ploppen met familie en vrienden, anderen laten een taart bakken met een roze of blauwe vulling, en sommigen doen het op z’n Amerikaans met toeters en bellen en een persoon die alles voor je regelt, wat de kosten van het feestje flink laat stijgen.
Wij hebben twee keer een gender reveal georganiseerd: één keer voor ons eerste kind en één keer voor onze tweeling. Allebei waren het onvergetelijke dagen voor ons als ouders. We hebben ervoor gekozen om een echoscopiste het geslacht op te laten schrijven en in een envelop te doen. Deze envelop hebben we vervolgens afgegeven bij de winkel waar ze een ballon voor ons maakten. Ik wilde de envelop zo snel mogelijk uit handen geven, want het was zeker een uitdaging om er niet in te kijken.
Lees ook – Waarom leggen vrouwen zoveel druk op elkaar? >
Eindelijk was de dag van het feest daar. Prachtige locatie, champagne, lekkere hapjes en iedereen heeft hun best gedaan voor een fantastisch outfit. We waren zo gespannen voordat we de ballon plopten – als volwassen vrouw had ik dit gevoel al lang niet meer gehad; het leek op het gevoel dat ik als klein meisje de nacht voor mijn verjaardag had. Het moment van het ploppen was zo bijzonder. De emoties die toen kwamen, had ik echt niet verwacht. Ik zal de blijdschap, het gelach en gejuich van mijn man nooit vergeten, en andersom denk ik ook. Ik kan zonder twijfel zeggen dat dit een van de gelukkigste momenten in mijn leven is. Ja, je nodigt mensen uit om dit geluk met hen te delen, maar niet iedereen is het ermee eens.
Hoewel deze feesten voor ons onvergetelijke momenten waren, begrijp ik dat niet iedereen dit enthousiasme deelt. Sommigen vinden het overdreven, zonde van het geld, en zelfs belachelijk: waarom zou je het geslacht van je kind vieren? Verrassend genoeg hebben mensen deze gedachten vaak terwijl ze met champagne in de hand staan, die jij hebt betaald. Eén ding begrijp ik niet: ik vind het totaal niet erg als iemand geen gender reveal organiseert, dat is helemaal oké. Maar waarom is het een big deal als je het wel organiseert? Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: “Zo, die hebben geen gender reveal feest gehad, bizar hè?” Maar ik hoor wel heel veel kritiek op mensen die het wel doen! Ook vaak kritiek op mensen die niet willen weten wat ze krijgen. Zijn we allemaal oké, mensen?
Wij vinden het zelf heel leuk en bijzonder om bij zo’n feest aanwezig te zijn. Omdat we weten wat zo’n feest kost, geven we altijd graag een goed cadeau als dank voor het mogen meemaken van dit speciale moment.
“Waarom is het zo’n big deal als je een gender reveal organiseert?”
In totaal hebben we voor onze eigen feesten meer dan vijfduizend euro uitgegeven. Ook al is het veel geld, voor ons zijn die herinneringen onbetaalbaar. Ik geniet intens als onze oudste nu foto’s bekijkt en met stralende ogen roept: “Mama, kijk hoe papa en jij blij zijn dat ik in je buik zit!”. Bijzonder dat we deze herinneringen met haar kunnen delen. Als ik het opnieuw zou kunnen kiezen, zou ik het niet anders doen. Want iedereen mag weten hoe ontzettend gelukkig ik ben, en dat wil ik blijven vieren, ongeacht wat anderen denken.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.