Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Lees verder onder de advertentie
Vandaag zag ik een reel voorbijkomen op Instagram van Jan Verban. Ik ken die hele kerel niet en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel vaak reels zit te kijken op Instagram, maar bij dit onderwerp scrolde ik even door naar de comments. Vaak zijn de comments namelijk boeiender dan de hele post zelf. Waar ging het over? Het is een sketch natuurlijk, maar in de reel belde het kinderdagverblijf dat het kind ziek was. Papa loog dat hij ergens anders in het land zat en zo snel mogelijk zou komen, maar in werkelijkheid trok hij rustig thuis een pilsje open. In de comments ging het helemaal los.
Laat ik beginnen met onze eigen situatie. Ik ben super dankbaar voor mijn ouders. Dankzij hen hebben mijn vier kinderen geen dag naar de opvang gehoeven. Ik zeg daarmee niet dat de opvang slecht is, maar dat onze kinderen altijd bij opa en oma terecht kunnen (en de kinderen van mijn zussen ook) voelt als een absolute zegen. Wanneer een van mijn kinderen ziek was – wat gelukkig tot zover niet heel vaak is gebeurd – dan was mijn moeder er júist om ze te verzorgen en te vertroetelen.
Lees verder onder de advertentie
Bizarre verhalen
Terug naar de reel. De strekking van het verhaal werd in de comments wel interessant: breng je je kind naar de opvang wanneer hij of zij ziek is? De ene moeder zegt van niet, de andere moeder (of vader uiteraard) doet er niet zo moeilijk over. Zetpil erin en gaan. Dan waren daar ook nog de leidsters van het kinderdagverblijf, die een professionele blik wierpen op de reel. Mijn zusje werkt op een kinderdagverblijf en komt soms ook met de meest bizarre verhalen thuis over zieke kinderen en hun ouders. Je kunt de verantwoordelijkheid voor jouw zieke kind níet neerleggen bij een leidster van het kdv, nooit. Het is en blijft jouw kind en daarmee jóuw verantwoordelijkheid. Altijd.
Eén van de leidsters zegt: je hebt ziek en ziek. Wanneer een kind een beetje hangerig is, ga ik echt niet bellen. Ik begrijp ook dat ouders het kind in de ochtend een zetpil geven en het gewoon proberen, werk is immers ook belangrijk. Maar wanneer een kind écht heel beroerd is en alleen maar zit te brullen van ellende, dan hebben alle andere kinderen daar ook last van. Zo’n kindje heeft één op één zorg nodig en bovendien steken ze elkaar én de leidsters aan. Dan moeten ze opgehaald worden en lekker naar huis.
Lees verder onder de advertentie
Lamstraal
Zelfs op deze reactie komt nog genoeg commentaar. Eén kerel zegt: ja, daar betalen we toch 2000 euro per maand voor. Wát? Nee vriend, je betaalt geen 2000 euro per maand om de volledige verantwoordelijkheid voor jouw (zieke) kind in de handen van de leidster te leggen, lamstraal. En neem maar van mij aan (en mijn zusje): die leidsters bellen alléén als het écht niet gaat.
Lees verder onder de advertentie
”
Je betaalt geen 2000 euro per maand om de volledige verantwoordelijkheid voor jouw (zieke) kind in de handen van de leidster te leggen, lamstraal
Als je het idee hebt dat ze wel bij iedere scheet bellen, dan moet je daar gewoon het gesprek over aangaan. Een kdv is gebonden aan regels wanneer het aankomt op zieke kinderen en hebben rekening te houden met anderen. Wanneer zij bellen en papa of mama kan het kind niet ophalen omdat ze aan het werk zijn, dan denk ik: is dat het probleem van de opvang? Het zijn jóuw kinderen, regel maar wat. Een (echt) ziek kind heeft rust nodig. Rust én ouders, of bijvoorbeeld een ander lief familielid.
Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die dat onzin vinden en het werk voorrang geven, want dat is voor sommigen uiteraard belangrijker. Ze zullen zich altijd blijven verschuilen achter excuses. Voor hun kinderen hoop ik dan maar dat ze een oersterke weerstand hebben en nooit ziek opgehaald hoeven te worden. Stel je voor.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Als je regelmatig bij de Action shopt voor babyspulletjes, let dan even goed op. Action waarschuwt namelijk voor een bepaald soort babypoeder en haalt hem terug: de Nuagé Baby Powder Talc Free 284g. Dit moet je erover weten.
Eindelijk kon Evie, moeder van Yara (2) weer eens flink uitpakken met oud & nieuw. Samen met haar vriend ging ze naar een huisfeest van hun oude vrienden. Vrienden waarvan de meeste nog geen kinderen hadden. Ze keken er weken naar uit en het was een geweldige avond, maar ze moesten hiervoor wel allebei diep […]
TikTok staat weer op z’n kop en dit keer gaat het om… een schooltraktatie! Want die kan op sommige scholen niet groot en uitbundig genoeg. Voer voor discussie, want is dit lief of overdreven?
Het is algemeen bekend dat praten en lezen met jonge kinderen cruciaal is voor hun taalontwikkeling. Maar wist je dat gesprekken over wiskunde in het dagelijks leven net zo belangrijk kunnen zijn voor hun rekenvaardigheden?
We kennen het allemaal: het huishouden bijhouden is een uitdaging, vooral als moeder. Maar het is niet onmogelijk! Tweelingmoeder Rianne deelde haar gouden tip voor een schoon en opgeruimd huis op Instagram en wij vinden ‘m geniaal.