Meet Johanna (36): biologiedocent, seksuele gezondheidsconsulent, en mama van twee jongens (5 en 7). Na haar recente scheiding jongleert ze met het ouderschap en deelt ze haar avonturen en inzichten.
Lees verder onder de advertentie
“Ondanks dat de meeste reacties van mensen erg voorspelbaar zijn, kan je er toch enorm van genieten. Het betekent wel dat iemand van goede huizen moet komen om mij te kunnen verbazen.
Met een knipoog
Om een voorbeeld te noemen: als ik nieuwe mensen ontmoet – en dan gaat het hier voornamelijk om de reacties van mannen – vertel ik natuurlijk over wat ik doe in het dagelijks leven. Zodra het gesprek gaat over mijn baan als biologie docente zijn er enkele seconden nodig voordat er gezegd wordt: “Aaaah, dan geef je natuurlijk ook seksuele voorlichting! (knipoog)” of “Als ik jou had gehad als biologie docente dan zou ik wel opletten!”.
Komt mijn tweede baan als consulent seksuele gezondheid ter sprake, dan gaan ze er helemaal voor: “Oh, maar dan weet jij alles over seks, dan ben jij vast een beest in bed?!”. Stiekem vind ik dit soort opmerkingen hilarisch en kan ik er altijd een leuke draai aan geven, ik ben gelukkig niet snel op mijn mondje gevallen. Mocht het zo zijn dat ik zelf interesse heb in de andere partij zal ik er zelfs over uitwijden, je kan een gesprek leuk sturen op zo’n moment…(knipoog!)
“But a lady doesn’t kiss and tell. Bepaalde zaken houd ik voor mezelf”
Lees verder onder de advertentie
Gevleid, geïnteresseerd of geschokt
Na het plaatsen van mijn vorige column bleef de voorspelbare feedback ook niet uit. Veel bekenden zijn erg nieuwsgierig naar dat succesvolle praktijkonderzoek van mij. Wie is nou die “kwarrel”? Kennen ze hem? En hoe zit het nou eigenlijk met dat stel die mij hun “unicorn” mogen noemen? Zie ik die wel vaker? But a lady doesn’t kiss and tell. Bepaalde zaken houd ik voor mezelf.
Lees verder onder de advertentie
Er was echter ook een reactie die mij verraste en dan ging het niet om wat er gezegd werd, maar door wie. De reactie zelf was cliché doch gevat: “Ik heb je column gelezen en wil je best helpen met je praktijkonderzoek, als je iets goed wil onderzoeken moet je alles testen, dus ook jonger.” – maar ik had nooit gedacht dat dit uit de mond van een 20-jarige zou komen. Ik als vrouw van 36 wist niet of ik nou gevleid, geïnteresseerd of geschokt moest zijn.
Drie ademhalingen en een enorme lachbui later wist ik het zeker: nee…dit is niet voor mij.
Zeg nooit nooit
Nu kan je als lezer zelf hier dan weer wat cliché opmerkingen bij bedenken: ‘Ach, voel je niks van’ of ‘Leeftijd maakt niets uit’. Maar zelfs als wetenschapper kan ik deze grens niet overschrijden. Ik wil toch met iemand kunnen levelen, het is fijn als gesprekken van hetzelfde niveau zijn, als je op een lijn zit qua levensfase en intelligentie. Dit is in mijn ogen nodig om je ook in een ander te kunnen verplaatsen…
Maar zeg nooit nooit – misschien word ik verrast en komt er een jongere jongen op mijn pad die dit wel kan bieden, wie weet?! Dat zou wel een leuk en interessant vervolgonderzoek zijn. Ben wel benieuwd of dat ook veel voorspelbaarheid met zich meebrengt?!”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.