Juf Ilva: ‘Mijn papa zegt dat juf José grote borsten heeft’

30.08.2024 09:54
ilva Fotograaf: Paulien van Beusekom

Ilva Kuijpers (26) is leerkracht van groep 1/2. Iedere maand schrijft ze voor Kek Mama een column over haar belevenissen op de basisschool.

“Mijn balkon, zondagochtend, 23 graden, kopje koffie, zonnetje op mijn gezicht, croissantje in de hand. Genietend van deze eerste uren van de dag denk ik terug aan Liza, die twee en een half jaar bij mij in de klas heeft gezeten en die ik komend schooljaar moet loslaten, aan stuiterballetje Dennis die zich soms zo moeilijk kan concentreren en aan Tim die zo onwijs gegroeid is in zijn zelfvertrouwen. Hoe zullen zij het gaan doen in groep 3?

Juf José

Volledig in gedachten neem ik een slok koffie en kijk naar beneden. Daar zie ik een mevrouw lopen die me direct doet denken aan een collega. Ineens schiet ik heel hard in de lach, waarop de mevrouw naar boven kijkt om te zien wat er aan de hand is. Ik duik snel weg achter het balkonmuurtje, neem nonchalant nog een slok koffie, maar kan mijn lach niet inhouden en spuug mijn koffie terug in het kopje. Deze mevrouw doet me denken aan een hilarisch moment in het afgelopen schooljaar.

Dat gaan we natuurlijk niet tegen juf José zeggen hè? Misschien vindt ze dat niet zo fijn om te horen.

Ik heb een heel gezellige collega: juf José. Een schat van een mens, heel lief en altijd goed gemutst. Ze is al heel wat jaren kleuterjuf en draait een van de andere klassen op school. Op een dag komt Sophie naar me toe en zegt: ‘Juf, mijn papa zegt dat juf José grote borsten heeft.’ Ik kijk haar met grote ogen aan en denk: je vader heeft gelijk, maar ik zeg natuurlijk: ‘Sophie, heeft hij dat echt gezegd?’, en dan snel erachteraan: ‘Dat gaan we natuurlijk niet tegen juf José zeggen hè? Misschien vindt ze dat niet zo fijn om te horen.’ Sophie belooft dat niet te zullen doen en de dag gaat verder.

Lees ook: Juf Ilva: ‘Kokhalzend schuif ik alles de prullenbak in…’

Schaterlachen

Een paar dagen later komt José op de gang naar mij toe en zegt: ‘Wat ik nu toch meemaak: Sophie komt net naar mij toe en vertelt mij dat haar vader zegt dat ik grote borsten heb. En ze zei dat ze dat niet tegen mij mocht zeggen… van jou!’ Op dat moment wist ik even niet wat ik moest zeggen, maar ben in lachen uitgebarsten. En juf José lachte keihard met me mee. Net zo hard als ik mezelf nu ook hoor lachen, alleen, op mijn balkon. Deze dag kan niet meer stuk; heerlijk zulke herinneringen op te halen. Nu begint het volgende schooljaar alweer en ik ben benieuwd waar ik komend jaar om zal schaterlachen. Maar nu eerst… een nieuw bakje koffie.”

Meer zien van Ilva? Volg haar op Instagram of TikTok.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.