Kimberley van Heiningen is getrouwd met Kevin en (bonus)moeder van Norah (7) en Jackie (2). In juli komt daar een kleintje bij. In haar column schrijft ze over haar tweede zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
De kans was 50/50. Of nou ja, wetenschappelijk gezien 52% (jongetje) tegenover 48% (meisje). Het kon twee kanten op. Maar voor Noor was het simpel: ze wilde niet nóg een zusje. Bij haar moeder heeft ze er twee, bij ons één. Drie was meer dan genoeg, vier ronduit overdreven.
Lees verder onder de advertentie
Gender disappointment
‘Als het wéér een meisje is, verhuis ik naar Afrika’, zei ze resoluut. ‘Met een luchtballon.’ En ze keek er bloedserieus bij. De vorige keer hoopte ze ook al op een broertje. Nu is ze helemaal gek op haar zusje, maar destijds stortte ze vrij theatraal ter aarde toen er roze en geen blauwe confetti uit de ballon kwam. Gender disappointment in optima forma.
Lees verder onder de advertentie
Hoe zat dat dan deze keer? De Chinese Kalender voorspelde een jongen. Mijn schoonmoeder pendelde er één, Oei ik groei stond aan Noors kant (na quizvragen te hebben beantwoord over boxershorts en spicy kruiden), maar de bakerpraatjes wezen toch echt op nog een meid. Zwangerschapsgloed? Waar?
Wie is de mol?
Mijn eigen voorgevoel wisselde van een jongen naar een meisje en weer terug. De echoscopiste weigerde bij de medische dertienwekenecho iets over het geslacht los te laten. Twee keer knipperen met haar ogen wilde ze ook al niet, al plaatste ze wel heel Wie is de Mol?-achtig de cursor op iets wat verdacht veel leek op een piemel. Als dat geen hint was.
Lees verder onder de advertentie
Die mogelijke dickpic plaatsten we op zo’n zwangerschapsforum waar zelfbenoemde Nubmasters (de nub is een ‘uitsteeksel’ tussen de benen waarmee je een voorspelling kunt doen voor het geslacht) zeker dachten te weten dat het inderdaad om een piemel ging. Een paar uur later – want ongeduldig – bevestigde de pretecho dat.
”
De zelfbenoemde Nubmasters dachten zeker te weten dat het inderdaad om een piemel ging
Het definitieve plaatje
Natuurlijk had het niets uitgemaakt. Uiteraard staat gezondheid altijd voorop. Maar toch voelde het deze keer anders, groter en bepalender dan bij Jackie. Dit is ons laatste kindje. Dit is dus de samenstelling van ons gezin, het definitieve plaatje. Nog een dochter betekende dat ik nooit een zoon zou krijgen. Een jongen dat ik de fluffy panterjas in maatje 56 uit de ‘in het geval dat’-doos op Vinted moest zetten.
Lees verder onder de advertentie
BLAUW!
Bij de plaatselijke cupcakejuwelier liet ik cupcakes met blauwe vulling maken om Noor te verrassen met het nieuws. ‘Ik wil echt heel, heel, heel graag een broertje’ benadrukte ze nog eens, terwijl ze een grote hap nam. Gevolgd door een euforische: ‘JAAAAHAAA, BLAUW!’ De emigratieplannen vervlogen. Toch fijn, dat de grootste zus gewoon thuis blijft wonen.
Lees verder onder de advertentie
Eerder schreef Kimberley over de dingen die ze dacht (spoiler: veel) toen ze een positieve zwangerschapstest in haar handen had. Lees die column hier.
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
1 April is voor kinderen een feestdag op zich. Geintjes bedenken, mensen foppen en dan gierend van het lachen kijken of iemand erin trapt. Maar dit jaar liep het bij Keesje thuis nét even anders dan gepland. Of nou ja, misschien juist precies zoals gepland: een Tikkie voor iedereen!
Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Soms doe je als ouders iets waar je later spijt van hebt. Of waar je je enigszins voor schaamt. Zo ook Dilara, die door een actie niet bepaald meer goed bekend staat op de school van haar dochters.
Merel had nooit gedacht zó’n moeder te worden en vond thuisblijfmoeder eigenlijk een beetje een vies woord. En haar baan was toch ook best leuk? Maar toen ze weer ging werken na haar verlof, wist ze ineens helemaal niet meer wat er nou zo leuk aan was geweest.