Kirsten Schilder (40) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (11) en Jackie (6).
Lees verder onder de advertentie
Snoepfabrikanten weten hoe het mensenbrein werkt: volle felle kleuren trekken de aandacht. Logisch, want onze voorouders zochten in de bossen en velden altijd al naar de knalkleuren van sappige rode bessen en frambozen, blozende appels, gele bananen en mooie mango’s. Alleen zochten zij naar rijp fruit vol vitaminen en of die vitaminen ook in het snoep van deze fabrikanten zitten is nog maar de vraag. Toch weten de zakjes en pakjes in felle tinten en hun aantrekkelijk gekleurde inhoud in de supermarkt onze armen moeiteloos naar zich toe te trekken.
Als ik die middag na het boodschappen doen mijn drie kinderen tevreden en met bolle wangen van de fruitgums buiten aan tafel een spelletje zie doen, krijg ik een idee: we gaan niet voor snoep in fruitkleuren, maar voor fruit in snoepkleuren. Dus hup, ik op de fiets en Nikki op haar skeelers naast me, op weg naar de groenteboer voor ons experiment. Wat nemen we mee? Een pond rode bessen, kersen en aardbeien, blauwe bessen, de grootste watermeloen uit de uitgestalde kratjes, een paar sinaasappels, een citroen, een komkommer en wat munt. Mijn fietsmand is goed vol.
“We gaan niet voor snoep in fruitkleuren, maar voor fruit in snoepkleuren”
Lees verder onder de advertentie
Vitamineboost
Thuis wast Julian het kleinfruit in een vergiet en ontpit ik de kersen. De aardbeien snijden we in partjes en een stuk meloen in stukjes. We stallen alles uit op de buitentafel en zetten er een kan water en glazen naast. Alle vier vullen we een glas tot een derde met fruit en gieten er water bij. Dat ziet er mooi uit en is superlekker: fris en met een lange lepel vissen we het fruit als toetje van de bodem. Enthousiast rennen de kinderen de poort uit om te spelen. Ik vul nog een kan met water en stukjes citroen, sinaasappel en blaadjes munt en schuif met een boek aan tafel. Dat zit wel goed met dat voldoende drinken en met die vitaminen! Experiment geslaagd.
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Soms krijg je een Tikkie waar je even van moet knipperen. Niet vanwege het bedrag, maar vanwege de brutaliteit. Van 2,75 euro voor een kopje thee tot de benzinekosten van een lift die je niet wilde — dit zijn de Tikkies die je niet zag aankomen.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.