Marjolein: ‘Voor je het weet zit je kind ook in een klassenapp genaamd ‘Alleen de leuke kinderen”

27.07.2024 09:00
telefoon

Marjolein en Martine wonen meer dan 10.000km van elkaar en hebben samen een bedrijf. Marjolein woont in Rotterdam met haar man en twee dochters (13 en 11 jaar), Martine woont in Kuala Lumpur met man en zoon (9) en dochter (6).   

12.10 Weet je.. Ik blijf erbij, er is niet één goed antwoord op wanneer je je kind die eerste smartphone geeft. Maar wat ik wel zeker weet is dat uitstel niet de problemen die erbij komen kijken magisch oplossen.

12.15 Ik had vandaag ook weer die vraag.. Ben wel echt blij dat steeds meer mensen beseffen dat het een keuzemoment is. 

12.16 Voor je het weet zit je kind ook in een klassenapp genaamd ‘Alleen de leuke kinderen’ en kan je geen kant meer op 😮

12.17 Hmm apart idd, al is onze appgroep ‘Alleen de leuke moeders’ wel een hit  😉 

12.18 Maar of T nou zo 10 of 13 is met z’n eerste mobiel, hij moet toch echt even leren hoe hij met zo’n ding omgaat. Als niemand hem dit uitlegt kan ik hem moeilijk kwalijk nemen als hij iets “verkeerds” doet.. 

12.20 Nope, wat rest voor ouders is damage control… zeker na de eerste middelvingers in die appgroep en piemelplaatjes. 

12.21 Wat zouden ónze ouders in 1989 hebben gedaan als wij in groep 7 van de Regenboogschool dit soort ongein hadden uitgehaald? Die apparaten meteen weer afgepakt? Huisarrest? Hadden we bij de pastoor op het matje moeten komen? Hadden meester Peter en juf Trees ingegrepen? Of hadden wij tegen onze ouders gezegd dat ze zich er niet mee mochten bemoeien wegens onze privacy 😂

12.23 Haha mooi perspectief. Maar bottom-line lijkt me dat we elkaar als ouders niet voor de gek moeten houden. Later = beter, maar je lost er het gedoe niet mee op. 

12.24 Met een (pre)puber mood erbij escaleert het misschien nog wel veel meer uit de hand 😅😅

12.26 100%.. Be prepared voor een 13-jarige met een mobiel. 

12.27 Prettige wedstrijd als je denkt dat ze dan wel tegen al die shit bestand zijn en al helemaal als je denkt dan als ouder nog een stukje invloed in telefoongebruik uit te kunnen oefenen naar de puber toe..

07.20 Dat zwemdiploma voor die smartphone is zo’n gek idee nog niet 🤙📲

07.21 Op kantoor moet je toch ook twee keer per jaar cyber security-training doen. Even wat uitleg en checks en ready to go weer.

07.22 Laatst moest ik ook een setje vragen invullen voordat ik ergens naar binnen ging. Gewoon veiligheidsprotocol, ze willen zeker weten dat iedereen die naar binnengaat weet wat ze moeten doen als er iets gebeurt.

07.24 Je bedoelt dat je weer eens in een vliegtuig zat? 🤣🤣

07.25 Hahaha, ja ik vond het ook leuk om je in NL weer te zien.

Hoe gaat jouw kind om met de mobiele telefoon? Lees erover op ChatLicense, een app waarmee je samen met je kind de online wereld op een leuke en handige manier leert kennen. 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.