Malu Pesulima (27) woont samen met Romano en is moeder van Mack (8 maanden).
Lees verder onder de advertentie
“Fuck it, we doen het gewoon.” Romano en ik zetten onze pasgeboren zoon in de auto en rijden dapper richting het centrum; het is mooi weer en we zijn na wat pittige kraamdagen wel toe aan een middag op het terras. Dat we voor het eerst met een kind zijn (dat tevens een behoorlijk onregelmatig eetschema volgt en waarvan we de uitknop nog niet hebben gevonden), lijkt bijzaak nu hij snurkt als een roos.
Lees verder onder de advertentie
Bijpraten
Het eerste drankje gaat goed. En als onze zoon ook na het tweede drankje geen kik geeft, durven we het aan een borrelplank te bestellen.
We praten over van alles. Over de helse nacht omdat de baby niet stil te krijgen was, over de lieve kraamhulp, spuugdoekjes, flessenwarmers en dat we nu toch echt een grotere wasmand moeten aanschaffen. Maar ook over onze verkeringstijd: dagenlang toeven op terrasjes, ontelbaarveel stedentrips maken en nachten achter elkaar series kijken. Over ons eerste huis, op zondagen heel laat opstaan, ovenbroodjes in bed en de leukste feesten.
Lees verder onder de advertentie
Even voel ik me weer die verliefde puber van jaren geleden. Tot ik van mijn roze wolk word gerukt door een geluid dat schijnbaar uit ons kind komt, maar meer wegheeft van een hysterische brandweerauto die met loeiende sirenes door een normaal zo vredige Vinex-wijk buldert. Na een paar minuten tevergeefs wiegen, komen we tot de conclusie: hij heeft honger.
Nu ik eraan terugdenk kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan (want kom op: geef je kind gewoon lekker de borst op het terras, boeiend), maar op dat moment durf ik het niet. Een behulpzame serveerster begeleidt me daarom naar een rustig plekje ergens achter in het restaurant. Terwijl Romano onze tafel bezet houdt en ik met haar meeloop, zie ik iemand met onze borrelplank voorbijkomen. Even snel de borst geven, dan kan ik aanvallen, denk ik nog.
Lees verder onder de advertentie
Maar even snel is er niet bij: kind voelt dat ik haast heb, mij niet op mijn gemak voel en weigert te drinken. Dit resulteert in een gefrustreerde baby die nog harder huilt. Inmiddels word ik door de rest van het restaurant bekeken alsof ik een toeristenattractie ben, dus na tien minuten gejengel stuur ik Romano een appje dat we maar beter naar huis kunnen gaan.
Eenmaal thuis voelt het alsof ik een belangrijke wedstrijd heb verloren. Romano schenkt wat te drinken voor me in, komt naast me zitten en haalt een verfrommelde doggybag uit de luiertas: onze borrelplank waar ik al die tijd zo’n trek ik had. “Dan maken we het hier toch gewoon gezellig, schat?” Mijn humeur trekt bij. En opnieuw voel ik me weer even die verliefde puber van jaren geleden.
Lees verder onder de advertentie
Deze column staat in het Kek Mama Liefdesboek 2019.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.