Net als veel opa’s en oma’s hebben Malu’s ouders hun kleinzoon (2) door de coronamaatregelen nu dik een maand niet gezien. ‘Zij houden zich kranig, maar bij mij hakt het erin.’
Lees verder onder de advertentie
Dagelijks FaceTimen, de familie-app volstampen met beeldmateriaal van Mack… ik betrap mezelf erop dat ik mijn ouders meer dan ooit probeer te betrekken bij elke stap, brabbel of piepje van mijn zoon. Niet alleen omdat zij erom vragen, ook omdat ik zelf niet wil dat ze ook maar iets missen van zijn ontwikkeling.
Lees verder onder de advertentie
Via een schermpje
In de weken dat we thuiszitten, is Mack van een zachtaardige dreumes veranderd in een ondeugende peuter. Hij loopt ineens als een jekko, kletst wat af en vormt steeds meer een eigen ‘ik. Hij is dol op dino’s, vergaapt zich aan graafmachines, klapt als hij zelf vindt dat hij iets goed heeft gedaan en danst ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ moeiteloos mee. Ik weet zeker dat mijn ouders stralen als ze dit alles met eigen ogen zien. Dus dat ik het nu alleen via een schermpje kan delen, vind ik af en toe best moeilijk.
Lees verder onder de advertentie
Gezond
Natuurlijk moet ik het niet zwaarder maken dan het is, want het hebben van grootouders is lang niet voor ieder kind vanzelfsprekend en godzijdank zijn we allemaal gezond in deze tijd. Bovendien zijn er momenteel veel ergere dingen aan de hand, die alleen maar over gaan als wij ons allemaal aan de regels houden.
Lees verder onder de advertentie
Deze gedachte zorgt ervoor dat ik mijn situatie in perspectief plaats. En tot een belangrijk inzicht kom: absence makes the heart grow fonder.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.