Mariëtte Middelbeek is chef redactie van Kek Mama en auteur. Samen met haar man Erik heeft ze twee kinderen: zoon Casper (4) en dochter Nora (2).
Lees verder onder de advertentie
Het was half acht ’s avonds. Ik had net de haard aangezet omdat de herfst zijn intrede had gedaan, toen Erik handenwrijvend binnenkwam. Boven was het stil en de avondvraag ‘werken of Netflix’ diende zich aan. Aangezien Erik zijn laptop openklapte, vermoedde ik het eerste. “Weet je welke dag het vandaag is?” vroeg hij echter, half grijnzend. Ik keek op. “Eh… maandag?”
Lees verder onder de advertentie
De Dag Van Het Boekingssysteem
Plechtig antwoordde hij: “Het is De Dag Van Het Boekingssysteem.” Net toen ik wilde informeren wat dat mocht voorstellen, draaide Erik het scherm van zijn computer naar me toe. Ik zag het logo en werd bevangen door dezelfde koorts. “Nu!” riep ik. “We moeten nu boeken! Wacht, ik zoek de nummers op.”
Lees verder onder de advertentie
In vliegende vaart rende ik naar boven, waar de plattegrond al voor het grijpen lag. De juiste nummers hadden we al omcirkeld en eenmaal beneden las ik ze voor zodat Erik ze kon intypen. We wilden namelijk wel de beste tent zien te bemachtigen.
Want daar ging het allemaal om. Het boekingssysteem betrof het systeem van de camping waar wij nog maar een paar maanden eerder onze zomervakantie hadden doorgebracht. Ja, een camping. Zo’n plek waarvan ik had gezworen er nooit meer te verblijven. Ik ben namelijk niet gemaakt om te kamperen. Heus, ik zie de romantiek in van boerencampinkjes en koken op een kneuterig gasstel om vervolgens te smoren in een snikhete tent met die ene %&**$#&-mug. Gore douchehokjes en verstopte wc’s, dat werk. Niets ten nadele van de vakanties van vroeger – ik bewaar er oprecht fijne jeugdherinneringen aan – maar in mijn volwassen leven betekenden vakanties ofwel een villa in een zuidelijk land met fijn en veel eten, ofwel de wereld zien in de vorm van safari, bounty-eiland of verre rotsformaties.
Lees verder onder de advertentie
En nu zaten Erik en ik dus tentnummers in te voeren bij het boeken van een camping waar wij pas over 282 nachtjes slapen zouden verblijven. (Die tentnummers, die zijn van glampingtenten. Met eigen badkamer. De romantiek van gore douchehokjes gaat me een tikje te ver.) Even bekeek ik ons van een afstandje en dacht: wat is er met ons gebeurd dat wij een zomervakantie boeken op het moment dat we vroeger zoetjesaan aan het kerstdiner gingen denken? Het antwoord is simpel: ouderschap. Ouderschap maakt dat wij uit ons dak gaan van een pierenbad op kruipafstand, en – o gruwel – een minidisco. Dat wij vorig jaar 2x € 9,95 uitgaven aan een piepklein miniknuffeltje, maar ja, het was de mascotte van de camping.
Soms, als ik Casper naar bed breng, staart dat knuffeltje me aan. Dan moet ik een beetje lachen om mezelf. Met m’n dure villa.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.