Mariëtte Middelbeek is chef redactie van Kek Mama en auteur. Samen met haar man Erik heeft ze twee kinderen: zoon Casper (4) en dochter Nora (3).
Lees verder onder de advertentie
Funda wordt elke maand vereerd met 51 miljoen bezoeken. Als ik een ruwe schatting maak, ben ik verantwoordelijk voor ongeveer de helft daarvan. Wat vreemd is, want ik ben niet op zoek naar een huis.
Lees verder onder de advertentie
Dromen
Na een bouwmarathon van twee jaar wonen we nu in ons droomhuis. Ik roep vaak dat ik hier nooit meer weg hoef. En terwijl ik dat roep, heb ik Funda al geopend. Want zo’n boerderij met negen paardenstallen, twintig kilometer verderop, dat is toch geweldig? Allemaal een eigen paard en dan nog vijf boxen over voor eh… ja, waarvoor eigenlijk? Of die villa achter mijn ouders met 2000 m2 tuin. Of nee, dat huisje in het groen. Vanuit de tuin (met boomhut) struin je zo het bos in.
Lees verder onder de advertentie
En zo scrol ik wat af. Bij elk huis bedenk ik wat een heerlijke jeugd mijn kinderen daar zouden hebben. Neem die boerderij. Een eigen paard, ik smeekte er als kind om. Of dat huis bij mijn ouders: opa en oma op loopafstand. En in gedachten zie ik de kinderen al urenlang in die leuke boomhut klimmen.
Voor het gemak ben ik blind voor een paar feiten. Dat Nora doodsbenauwd is voor paarden. Dat die villa alleen betaalbaar is omdat hij in een krimpend polderdorp staat, op anderhalf uur van mijn werk. Dat dat boshuisje in een wijk staat met welgeteld nul kinderen. Dat de huizenprijzen te hoog zijn. Dat het zonde is om ons huis te koop te zetten. Dat ik de hypotheek niet wil verhogen, maar juist aflossen.
Hoe komt dat toch, dat eeuwige verder kijken? Is het omdat ik maar niet afkom van de hardnekkige gedachte dat ik het leven van mijn kinderen het allerleukst moet maken, op elke manier? We wonen in een nieuwbouwwijk waar je om de twee meter over een vriendje struikelt, waar de school drie minuten lopen is, waar de tuin groot genoeg is om te voetballen. Is dat dan niet genoeg jeugdgeluk? Is jeugdgeluk maakbaar? Als ik normaal nadenk, snap ik ook wel dat het zo niet werkt. Maar op Funda leef ik allemaal andere levens die er ook zo leuk uitzien.
Lees verder onder de advertentie
Ik heb mezelf nu verboden meer dan twee huizen per dag te bekijken, en alleen huizen waar het interieur niet onderdoet voor een bruin café. Bovendien moeten ze op vijftig kilometer van de bewoonde wereld liggen en achterstallig onderhoud vertonen. Het werkt. Sinds ik foto’s van verlaten dorpen, schimmelplekken en vervallen schuren bekijk, houd ik nog meer van wat we hebben. Ik hoef hier nooit meer weg, zei ik tegen Erik, en ik meende het. Bijna stond ik mezelf een blik op een boerderij met elf (elf!) stallen toe, maar ik scrolde net op tijd door.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.