Mariëtte Middelbeek is auteur en columnist en mamavlogger voor Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze zoon Casper en dochter Nora.
Lees verder onder de advertentie
Aan het lijstje ‘dingen die niemand je vertelt als je een kind krijgt’ wil ik naast allerlei bevallingsbelevenissen, slaapgebrektoestanden en meer van die lol, graag een belangrijke toevoeging doen. Spullen. Niemand die je – althans, mij – vertelde dat kinderen met een bizarre hoeveelheid spullen komen.
Lees verder onder de advertentie
Baby’s ja, oké, die hebben luiers nodig en zeventien setjes reservekleren en een kinderwagen, speelunit, wipstoel en weet ik welke eisenlijst je op een bepaald moment maar gewoon meesleept naar elk bezoek teneinde de junior tevreden te houden.
Ik hoopte dat na de baby-, luier- en kinderwagenfase de hoeveelheid spullen gestaag zou afnemen, maar helaas. Ik schrijf deze column met letterlijk twee striemen in mijn arm van de volgeladen tassen van mijn kinderen die er net aan gehangen hebben, want het was zwemles en er was nog iets met schooltassen en o ja, we waren langs de supermarkt gesjeesd omdat de tienuurtjes op waren en er morgen toch iets mee naar school moet.
Overigens gaat het niet alleen om spullen die je zoal versleept. Nog omvangrijker is de berg spullen die de kinderen verzamelen en die écht niet weg mogen. Ik had mezelf voorgenomen om juist wat te ontspullen, vooral op het gebied van onzinnige speelgoedjes en stapels tekeningen, maar als ik zelfs maar ergens naar wijs, springt er een geschrokken kind tevoorschijn. “Nee mama, niet mijn teeeeekening!” hoor ik vervolgens en dan voeg ik het zoveelste regenboog/hartjes/autokunstwerk toe aan de toch al grote collectie.
Lees verder onder de advertentie
Soms wied ik daar wat in als ze op school zitten, net als in de speelgoedvoorraad, maar ik heb inmiddels ontdekt dat ze daar een radar voor hebben. Als ik iets weggooi, informeren ze standaard dezelfde dag waar precies dat is gebleven en dan voel ik me toch wat schuldig, dus ik overweeg nu de aanschaf van een garagebox danwel het bouwen van een extra verdieping op ons huis.
‘Garagebox’: naast honderd hydrofieldoeken en minstens zoveel spuugdoekjes pleit ik voor deze ongewone toevoeging aan de uitzetlijst voor babyspullen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.