Mariëtte Middelbeek is auteur en columnist en mamavlogger voor Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze zoon Casper en dochter Nora.
Lees verder onder de advertentie
Ik zat wat te lezen op internet en werd geraakt door het verhaal van een moeder die haar paar maanden oude zoon verloor. Een grote nachtmerrie, om stil van te worden en reden genoeg om eens te meer gelukkig te zijn dat ik twee gezonde kinderen heb. Die ik weliswaar af en toe achter het behang wil plakken, maar ik realiseer me heel goed wat een oneindig geluk het is om ze er weer achter vandaan te kunnen halen en te kietelen tot ze het uitgieren.
Lees verder onder de advertentie
Leed vergelijken
In mijn omgeving ken ik helaas ook mensen die hun baby’s verloren. We hadden het een keer over reacties en hoe lief die kunnen zijn, maar ook hoe lomp. Ik heb ook een keer een miskraam gehad, hoorde een van hen, die net haar baby had begraven. Onder het verhaal op internet stond ook een bijzondere reactie. Liever bij drie maanden dan bij drie jaar, dat is veel erger. Ik hoef, denk ik, niet uit te leggen dat ik het hiermee niet per se eens was.
Lees verder onder de advertentie
Maar het bracht me wel bij de vraag: kun je leed vergelijken? Ikzelf kreeg bij mijn allereerste zwangerschap een miskraam en het was heel naar. Natuurlijk, het wás maar acht weken en het ís vast niet voor niets geweest, maar toch. Ik had me er zo op verheugd, zag mezelf al met een baby lopen en was zo, zo opgelucht dat het maar mooi was gelukt, dat hele zwanger worden. Tot die echo op de spoedpoli, de spijtig kijkende dokter en mijn tranen omdat ik het sinds het bloedverlies was begonnen, eigenlijk zelf ook al wist.
Nu, twee kinderen later, kan ik er nuchter op terugkijken, vooral ook omdat ik snel weer zwanger was. Dat maakte veel goed, maar een miskraam is gewoon verschrikkelijk en het gevoel van leegte is groot, net als het verdriet. Toch zou ik nooit iemand die net haar baby heeft begraven meedelen dat ik minstens zoiets ergs heb meegemaakt, of laten weten dat het echt nog wel wat erger kan. Om de simpele reden dat het gewoon niet hetzelfde is, en trouwens: wat schiet iemand daarmee op? Toch zie je dit helaas veel gebeuren en het leidt alleen maar tot onbegrip en pijn. Dus kan je leed vergelijken? Nee. Laten we het dan ook maar niet meer doen.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.