Marit Haegens-Brugman is getrouwd met Dylan en moeder van Nami (6 maanden).
Lees verder onder de advertentie
In een moordend tempo prop ik een perfect gebakken zalm met kreeftensaus en romige pasta in mijn mond. Met mijn vork prik ik snel in de salade, zodat ik ook nog wat groente binnenkrijg. Ennn klaar. Binnen de tijd. Nee, ik doe niet mee aan een Japanse eetwedstrijd. Ik heb een kind.
Lees verder onder de advertentie
Op topsnelheid
Mijn man en ik zitten in het restaurant van ons Duitse hotel. Om 17.30 uur. Half 6, mensen. Voorheen reserveerde ik een tafeltje om 19.30 uur en moest ik me haasten omdat ik van tevoren drie verschillende outfits moest proberen. Nu draag ik de kleding van gisteren. M’n baby zit op schoot. In mijn linkerhand heb ik haar fles melk, in mijn rechterhand een glas wijn. Ik wist dat vrouwen goed konden multitasken, maar moeders… WAUW. Dit is van een ander niveautje hoor.
Lees verder onder de advertentie
Als we ons eten geserveerd krijgen weten we: we hebben ongeveer 100 ml de tijd. We praten niet in minuten, maar in milliliters. Als wij ons bord maar leeg hebben voordat zij echt moe is na haar fles, om een flinke huilbui in het restaurant te voorkomen. Want daar wordt niemand vrolijk van. Zelfs die vriendelijke serveerster niet.
Terwijl ik de zalm zonder enige vorm van smaakbeleving naar binnen werk, besef ik dat eten een andere betekenis in ons leven heeft gekregen. Afgekoeld eten is inmiddels meer regel dan uitzondering, een maaltijd wordt regelmatig gekozen op basis van het criterium ‘kun je het eten met één hand, zonder het op haar hoofd te knoeien?’
Lees verder onder de advertentie
Gelukkig mag onze dochter binnenkort beginnen met oefenhapjes en kan ze over een paar maanden in een kinderstoeltje in een restaurant zitten. Dan maakt ze meer onderdeel uit van het gezin bij de maaltijd. Daar kijk ik naar uit.
Maar als ik TikTok mag geloven kan het gedoe tijdens het avondeten straks weer nieuwe vormen aannemen: ik zag een video met de titel ‘het leed dat avondeten heet’ van een moeder met haar driejarige dochter die allerlei manieren zocht om haar bord niet leeg te hoeven eten. Ach, dat zien we dan wel weer. Op dit moment heet het bij ons: ‘Ook al is de zalm nog zo goed, alles is fastfood.’
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.