Marjolein: ‘Cameratoezicht in de bus? En dan de beelden checken om te beoordelen wie zich misdragen heeft?’

14.10.2024 10:03
school

Marjolein en Martine wonen meer dan 10.000km van elkaar en hebben samen een bedrijf. Marjolein woont in Rotterdam met haar man en twee dochters (13 en 11 jaar), Martine woont in Kuala Lumpur met man en zoon (9) en dochter (7).  

Martine
16.10 Ok, ik heb al een gesprek bij de schooldirecteur erop zitten dit jaar 😇

16.12 V had op haar manier ingegrepen in de schoolbus. Gordel los, twee banken naar achter geklommen en de jongens achterin streng toegesproken dat ze moesten stoppen met schoppen en irritant doen tegen een nieuw meisje dat voor hen zat.

Marjolein
16.15 Oooh V als redder in nood

Martine
16.17 Ja het zag er heldhaftig uit 😎

Marjolein
16.22 Wat hoezo? Was je erbij?

Martine
16.24 Nope, maar blijkbaar worden er dus video’s opgenomen in de bus. Zonder geluid dat wel.

Marjolein
16.26 Hmmm cameratoezicht in de bus? En dan samen met de ouders de beelden checken om te beoordelen wie zich misdragen heeft? Wow…

Martine
16.26 Ja, ik vind er ook van alles van. Weet namelijk niet voor wie het nou precies gedaan wordt. Ter controle van de buschauffeur of voor de “veiligheid” van mijn kids

16.30 Anyway 🍿erbij en even 10 minuten meekijken met de busrit naar huis

Marjolein
16.30 En nu?

Martine
16.35 Ze moest een excuusbrief schrijven aan de chauffeur en of ik ook nog even extra het gesprek wilde aangaan. 

16.40 Maar ja, ik ben dus absoluut voorstander van opkomen voor iemand. Alleen dan wel eerst even op je eigen veiligheid letten natuurlijk.

Marjolein
16.45 Ik zie hier al een mooie brief met sorry not sorry 🤣🤣

Martine
16.50 Ik wil natuurlijk ook niet dat ze door de voorruit van de bus knalt als hij moet remmen, maar ja om dan gewoon te blijven zitten terwijl niemand iets doet als het chaos is in de bus, zou ik ook echt niet kunnen

Marjolein
16.52 Maar heel even nog he, dat filmende toezicht in die bus. Moet je eens bedenken dat ze dat bij ons hadden geflikt destijds, die camera was denk ik in no-time onklaar gemaakt door de skater boys in de nineties. 

Anyway, mijn boodschap aan V: lekker bezig meissie, get out there and kick ass, ga zo door 🙂

Hoe gaat jouw kind om met de mobiele telefoon? Lees erover op ChatLicense, een app waarmee je samen met je kind de online wereld op een leuke en handige manier leert kennen.