Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Lees verder onder de advertentie
Ingesleten rolpatronen
Moeders worden altijd als eerste gebeld bij een ziek kind door de opvang, door de juffen of meesters op school en worden zonder te vragen als enige ouder in een klassen-appgroep gegooid. Hoe vaak ik dat wel niet van vriendinnen, familie of andere moeders heb gehoord.
Lees verder onder de advertentie
Mijn schoonzus vertelde zelfs dat ze ondanks dat ze mijn broer als eerste had ingevuld in het bellen-in-nood-formulier van de BSO, zij toch altijd als eerste werd gebeld. En dat terwijl zij in haar baan als data-analist veel vaker in meetings zit en minder beschikbaar is dan haar vriend (mijn broer dus). Zelfs na meerdere keren niet opnemen, bleven ze haar als eerste bellen. Moeders moeten immers áltijd en overal beschikbaar zijn toch? Wat zouden vaders nou kunnen betekenen in geval van nood voor hun kind?
Ouder één, ouder twee
Na dit tientallen keren aangehoord te hebben, had ik in mijn hoofd al besloten: dat ga ik anders aanpakken. Dus toen het zover was en de inschrijfformulieren voor de basisschool en BSO moesten worden ingevuld, trok ik mijn feministische activistische vestje (mijn Alwero bodywarmer) aan en vulde ik overal bij ouder één mijn vriend in en bij ouder twee mezelf.
Ik twijfelde nog of ik bij ‘ouder één’ expliciet erbij zou zetten: “s.v.p. als eerste bellen”, maar besloot toch dat dat iets te ver zou gaan. Ik vertrouwde en hoopte erop dat ze logischerwijs bovenaan het A4 bij ‘ouder één’ zouden beginnen met bellen in geval van nood.
Geheim nummer
Afgelopen week werd mijn vriend door een geheim nummer gebeld. Twijfelend of hij op zou nemen of dit spam-nummer zou negeren, besloot hij toch op te nemen. Na twee seconde stilte zei hij zijn naam en bleek hij de kleuterjuf van de nieuwe basisschool van onze dochter aan de telefoon te hebben. Ze wilde een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.
Lees verder onder de advertentie
Terwijl ik meeluisterde met dit telefoongesprek, deed ik een mini-overwinnings-dansje achter mijn bureau. Yes, mijn tactiek werkte! De juf belde als eerste mijn vriend in plaats van mij. En ook de bevestigende e-mail die de kleuterjuf er achteraan stuurde, mailde ze alleen naar ‘ouder één’, oftewel mijn vriend. Changing patriarchy one step at a time.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Kelly (30) is al twaalf jaar samen met haar grote liefde Sander (31). Zij gunt hem één keer per jaar een avontuurtje buiten de deur, omdat ze weet dat het helemaal goed zit tussen hen twee.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronenIngesleten rolpatronenMoeders worden altijd als eerste gebeld bij een ziek […]