Redacteur Melanie is getrouwd met Maurits, moeder van Saar (1), zwanger van haar tweede kindje en leeft in een georganiseerde chaos van luiers en dreumesdrama.
Lees verder onder de advertentie
Het is officieel: ik ben zwanger van mijn tweede kindje en heb last van nesteldrang in de overtreffende trap. Mijn hoofd is een tikkende to-dolijst en in huis lijkt het net alsof we constant aan het verhuizen zijn. Maar één item loopt als een rode draad door deze zwangerschap: de klapkratjes van Hema. Ja, die met die handige lettertjes.
Lees verder onder de advertentie
Dankbaar systeem
Het begon met één exemplaar voor in de voorraadkast, maar bij het achtste kratje ging er een knop om. Ineens zag ik overal rommel dat gestructureerd moest worden. De badkamerkastjes, het speelgoed van mijn dochter, de tientallen vergeten theedoosjes, alles kon een klapkrat gebruiken.
Mijn man denkt inmiddels dat ik lichtelijk doordraai. ‘De voorraadkast lijkt wel een magazijn’, mompelde hij terwijl ik kratje nummer 27 in elkaar vouwde. Maar ik wéét dat hij over een paar maanden, als ik boven zit te voeden en de kraamzorg beneden staat te zoeken naar koffiefilters, mij dankbaar is voor dit geniale systeem.
Lees verder onder de advertentie
Moeder Natuur
Ik vind het nou eenmaal heerlijk om de controle te hebben. In mijn hoofd speelt een kraamweekscenario waarbij iedereen precies weet waar alles staat. Geen zoektochten naar kolfspullen, de favoriete drinkbeker van Saar of de voorraad beschuiten en (blauwe) muisjes. Alles ligt op z’n plek, in een logica die ik maanden van tevoren zorgvuldig heb bedacht. Het idee alleen al geeft me rust. Nesteldrang is natuurlijk niet voor niets bedacht door Moeder Natuur.
Lees verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de Instagrampost
Beeld: Eigen foto
En ondanks dat mijn man vaak genoeg in een scheur ligt omdat ik het toiletpapier voor de derde keer opnieuw heb opgestapeld of de kruidenpotjes op alfabetische volgorde heb gezet, stribbelt hij niet tegen. “Blijf je ook zo gestructureerd na de zwangerschap?” vroeg hij afgelopen week lachend. Dat zou toch mooi zijn.
Lees verder onder de advertentie
In de kreukels met kratjes
Ik kijk naar mijn opgeruimde voorraadkast die een paar uur geleden nog iets weg had van het spelletje Tetris, maar nu gevuld is met rijen klapkratjes. Door mijn heftige nesteldrang heb ik ondertussen al 52 stuks van deze dingen aangeschaft. Maar één ding is zeker: ik ben klaar voor de chaos die over een paar weken ongetwijfeld uitbreekt. Klaar voor de kraamzorg die geen seconde hoeft te speuren naar de soepstengels van Saar. En klaar voor mijn man, die nooit meer hoeft te vragen of we nog koffiefilters hebben (dat is al een prestatie op zich).
Lees verder onder de advertentie
Dus ook al lig ik straks in de kreukels door de geboorte van ons tweede kindje, deze kratjes hebben mij in ieder geval het idee gegeven dat ik toch een beetje grip heb op iets waar ik allesbehalve de controle over heb ik.”
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]
Iedere week vertelt een leerkracht aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: Juf Anne (47) geeft les aan groep 1/2 en stond met alle ouders op de ouderborrel.
Het contact tussen Jaimie Vaes, Lil Kleine en hun zoon Lío gaat nog altijd moeizaam. Jorik, zoals de rapper echt heet, zou zijn zoon sinds zijn verjaardag in oktober niet meer hebben gezien.
Sabrine (34) had duidelijke regels voor kraambezoek: handen desinfecteren, afstand houden en géén foto’s online. Maar haar schoonmoeder dacht daar heel anders over.
Elsemieke (31) is samen met T (32), moeder van twee zoontjes (3,5 en 1,5) en redacteur bij Kek Mama. Chaotisch, chronisch moe en heeft een brein met 46 tabbladen tegelijkertijd open. Probeert rust in de chaos te vinden, maar met drie mannen in huis is die rust ver te zoeken.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.