Britt: ‘Twee van de drie huilen en de derde zit te schreeuwen’

12.07.2024 14:49
vakantie Bron: Pexels

Britt (35) heeft drie kinderen en woont in de Randstad. Wekelijks schrijft ze een column voor Kek Mama over haar belevenissen als moeder van drie. Dit keer over met de auto op vakantie, met kinderen.

“Deze zomer rijden we, net als vorig jaar, naar Frankrijk met de auto. Daar verblijven we in een tent op een camping in Bretagne. Wel met sanitair hoor, want ik ben niet zo’n kampeerder. De week erna rijden we naar een camping aan de kust, dan zitten we in een huisje. Want ja, stel die tent ervaar ik toch als verschrikkelijk, dan heb ik nog wat om naar uit te kijken. Namelijk een warm en knus huisje aan zee voor twee weken.

Ik kijk er nu al naar uit om te struinen in de Franse supermarché boordevol met de allerlekkerste producten. Dan heb ik het niet alleen over de kaasjes, macarons en andere lekkernijen, maar ook over zeepjes en crèmepjes. Natuurlijk sla ik ook een bezoekje aan de pharmacie niet over. Alleen, voordat het zo ver is, hebben we de autoreis nog.

Met de auto op vakantie naar vive la France

De autoreis met een drietal kinderen achterin. Elk jaar weer bereid ik mezelf tot in de puntjes voor. Dat wil zeggen: auto schoonmaken, autostoel-organizers ophangen en vullen met voldoende snacks, water en speelgoed zodat iedereen zich vermaakt. Dit jaar heb ik zelfs organizers gevonden met een klep die je naar beneden kan doen als tafeltje. Om op te tekenen bijvoorbeeld, ideaal.

Ook vul ik een tasje per kind met tekenspullen, papier en een leuk cadeautje voor vermaak in de auto. Denk aan een spelletje wat ze zelf kunnen spelen of een nieuw boek. Je zou dus denken dat ze superzoet achterin de auto de mooiste tekeningen maken. Een snackje pakken wanneer ze trek hebben en een fles water open trekken wanneer ze dorstig worden. De man rijdt, ik lees m’n boek. Ideaal.

Iedereen chagrijnig de auto in

Maar nee. Zo werkt dat dus kennelijk niet als je met kinderen in de auto op vakantie gaat. Ten eerste stappen ze al chagrijnig in, want: vijf uur in de ochtend. Ten tweede gaan ze dan niet meer slapen. Echt, hoezo gaan ze niet slapen? Anyway, ze zijn dus wakker. Na een half uur komt de vraag of we er al bijna zijn. Bij het eerste ontbijt willen ze de auto niet uit, want ‘we zitten net zo lekker’. Rijden we dus door, hebben ze een kwartier later opeens honger. De man en ik chagrijnig.

Toch maar weer ergens stoppen voor een ontbijtpauze. Even de benen strekken, plasje plegen en weer gaan. Half uur later natuurlijk de vraag krijgen of we er al bijna zijn. ‘Ga maar even tekenen’, roep ik dan. Dat is vijf minuten leuk, tot alle stiften op de grond liggen waar niemand bij kan en twee van de drie huilen en de derde schreeuwt dat de andere twee moeten stoppen met huilen.

Heb er nu nog zin in

En dan moet je dus nog een hele dag. Toch heb ik elk jaar weer zin in dat ritje naar de vakantiebestemming. Misschien werkt het net als de pijn van een bevalling en zal je dit ook wel weer vergeten of zo? Ik ben dus alweer bezig met het vullen van een gezellig vakantietasje voor elk kind. Heb de organizers al naar beneden gehaald. Nekkussentjes en dekens liggen klaar. Helemaal zin in. Tot dat eerste uur dat we in de auto zitten waarschijnlijk. Bon voyage!”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.