Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (13) en Phaedra (10). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.
Lees verder onder de advertentie
“VERGEET NIET JE FIETSLAMPJE UIT TE ZETTEN!” schreeuw ik mijn dochter na. Ze kijkt achterom met een blik van waar heb je het over mam? Als ze die middag thuiskomt, krijg ik tekst en uitleg en val ik van de ene verbazing in de andere.
Er schijnt een heuse fietslampjesbrigade in het leven te zijn geroepen op haar school. Een wat? Juist, een groepje kinderen die ‘dienst’ hebben om, nadat de bel is gegaan bij álle fietsen op het schoolplein te controleren of er nog fietslampjes aan staan.
Lees verder onder de advertentie
De good old dynamo
Waar vroeger de good old dynamo op een zeer duurzame manier je fiets verlichtte, gebruiken de kinderen vandaag de dag afneembare goedkope fietslampjes van de Action. Wat. Een. Farce! En echt nul innovatie. Sterker nog, dit is volledige achteruitgang op het gebied van de fietslamp en dan trek ik ‘m meteen ook even door; op het gebied van Veilig Verkeer Nederland.
Je wilt niet weten hoeveel er van die halfbakken lampjes bij ons thuis in de la liggen, die het na één week al een soort van begeven hebben. Dus, bij deze heb ik een prangende vraag aan de Nederlandse fietsindustrie; hoe kan het dat de vaste fietslampen van onze kinderen het niet gewoon doen? Waarom moeten vijf op de zes jonge fietsers op zoek naar een alternatief? Ik begrijp daar echt helemaal niets van!
Lees verder onder de advertentie
Fietslampjesbrigade
Goed, terug naar de fietslampjesbrigade op de school van mijn jongste dochter. Door dit beleid in te voeren, en met ‘dit’ bedoel ik, kinderen die in kostbare schooltijd inleveren om de fietslampjes van ándere kinderen uit te moeten zetten, creëren we dan niet aartsluie kinderen? Wat een absurde wereld. Laten we nu echt een generatie opgroeien met een wegwerpmentaliteit én ook nog eens zonder verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag?
Misschien ga ik wel een eigen brigade oprichten, de Schijnwerper Schreeuwers, waar ik met andere ouders met megafoons bij de ingang van school, gaan vertellen dat de kids hun eigen fietslampje moeten uitzetten, en daarna door naar het Malieveld om aandacht te vragen voor de falende industrie die ons opzadelt met ondeugdelijke verlichting…
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”