Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (10) en Phaedra (7).
Lees verder onder de advertentie
Terwijl mijn jongste met veel plezier heeft geluisterd naar het kerstverhaal dat ook haar via het scherm toekwam, komt mijn oudste dochter Maria beteuterd naar beneden na haar virtuele kerstontbijt met de klas. Toegegeven: haar juf had de perfecte connotatie bij alle passages van de weg die Jozef en Maria aflegde tot ze bij het stalletje aankwamen. Ik had stiekem door een kier meegekeken en ook ik waande me even in Bethlehem.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik snap haar’
“Wat is er liefje?”, vraag ik mijn oudste die nog steeds met een bedroefd gezicht voor mij staat. “Waarom heb je me Maria genoemd?!”, klinkt haar verwijtende response. Die zag ik even niet aankomen. “Iedereen moest de hele tijd lachen als het over ‘Maria’ ging en dat vind ik dus echt niet leuk!”
Lees verder onder de advertentie
Ik snap haar. Op een ander level weliswaar, maar ook ik ben heel lang niet tevreden geweest met mijn naam ‘Patricia’. Ik kwam uit Zandvoort en zat in het sjieke Aerdenhout op school. Wat hemelsbreed slechts 3 km verderop ligt, maar waar in werkelijkheid hele werelden tussen lagen.
Middenin het schooljaar van groep 4 besloten mijn ouders dat het elitaire stukje Nederland iets verderop beter zou zijn. Daar belandde ik tussen de Gijsberts, Liedewij’s, Florissen en Charlottes. ‘Dit is Patricia’, zei de juf, waarop één van de kinderen haar niet goed verstond en zei: ‘Priscilla?’
Lees verder onder de advertentie
Waarom hadden mijn ouders me niet gewoon Merel genoemd…
Hogere sociale klasse
Uit onderzoek blijkt dat bovengenoemde namen vaak in een hogere sociale klasse belanden dan namen als Sabrina en Kaylee. Door mijn naam heb ik wel het gevoel gehad dat ik me meer moest bewijzen, wat mij ook bewuster heeft gemaakt van mijn eigen identiteit en dus sterker heeft gemaakt. Al met al draag ik ‘m nu letterlijk met trots, want hij hangt in gouden letters al 25 jaar om mijn nek.
Lees verder onder de advertentie
“Liefje, ik begrijp je”, zeg ik tegen haar. Ik pak mijn telefoon en zet keihard ‘Maria Maria’ aan. De fijne beats van Santana vrolijken haar op. We dansen door de woonkamer. Alles is toch al anders dit jaar. Ik zie een lach op haar gezicht verschijnen en ze zegt: “Op een dag vind ik mijn naam vast wel mooi. Mag ik dan ook zo’n ketting net zoals jij?” Ik weet wat ik volgend jaar met kerst aan haar geef…
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (10) en Phaedra (7). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
1 April is voor kinderen een feestdag op zich. Geintjes bedenken, mensen foppen en dan gierend van het lachen kijken of iemand erin trapt. Maar dit jaar liep het bij Keesje thuis nét even anders dan gepland. Of nou ja, misschien juist precies zoals gepland: een Tikkie voor iedereen!
Merel had nooit gedacht zó’n moeder te worden en vond thuisblijfmoeder eigenlijk een beetje een vies woord. En haar baan was toch ook best leuk? Maar toen ze weer ging werken na haar verlof, wist ze ineens helemaal niet meer wat er nou zo leuk aan was geweest.
Soms gebeuren dingen zo snel dat je niet weet wat je overkomt, en heb je achteraf spijt dat je het niet anders aangepakt hebt. Zo ook Gwen, die met haar zoon een nare aanvaring had met de jeugdarts.
Ouders door het hele land zitten met een onverwacht probleem: de vrolijke Smiles-stickers van Jumbo, bedoeld om herplakbaar te zijn, zitten muurvast op de ramen. Waar kinderen enthousiast aan het plakken sloegen, zitten ouders nu gefrustreerd te schrobben. Jumbo reageert.