Patricia ligt in scheiding: ‘Mijn man en ik hadden allebei een affaire’

11.10.2024 08:00

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (14) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Na een scheiding komen vaak ook nieuwe partners. 

Overlappingen

Nou ja, in ons geval waren ze er al voor de scheiding. Niet sjiek. Maar zo is het nu eenmaal gegaan. En zo’n overlapping, in de volksmond een affaire genoemd, is best ingewikkeld. Want aan de ene kant ben je hartstikke verliefd, aan de andere kant ligt je hart in duizend stukjes. Zoiets ingewikkeld had ik nog niet eerder meegemaakt. Zelfs het overlijden van mijn moeder was simpeler. Ongeneeslijk ziek. En dit bedoel ik eerbiedig, maar dood is dood. Rouwen en een plek geven.

Mijn huwelijk was volgens ‘de doktoren’ helemaal niet terminaal. En met ‘doktoren’ bedoel ik family & friends én één psycholoog. Rare man. Via via kwam ik bij hem terecht. Hij was de beste in zijn vak, jubelde men. Prima. ik had geen zin om later de rekening te krijgen van ‘mijn overlapping’. 

Lees ook – De dag dat ik een affaire begon: ‘Ik was zo gelukkig en voelde me zo diep ellendig’

Shot Heroïne

Men zegt wel dat verliefd zijn hetzelfde effect heeft als een shot heroïne. Dus daar zat ik met mijn goede gedrag en zee van tranen bij een vreemde 60-plusser op de bank mijn hart uit te storten. HIj stelde voor dat mijn man en ik beiden onze ‘overlappingen’ voor vier maanden in de koelkast moesten zetten. Dan konden we rationeel naar de zaken kijken. Én.., voegde de psycholoog toe “houd er rekening mee dat Zij wel eerst lekkerder gaat neuken, en Hij meer rozen voor jou gaat kopen”. 

Je begrijpt, ik was daar weg nog voordat hij zijn patriarchale uitspraken kon toelichten. Gadver, wat een rare tekst. 

Bedwelmd

Maar zijn suggestie vond ik geen slecht idee. Alleen waren mijn man en ik beiden te bedwelmd door heroïne, en vonden we het té lastig om dit in praktijk te brengen. Mijn ‘overlapping’ deed alles voor me en zou me die vier maanden geven als ik dat nodig had, maar ik had het idee dat mijn man het allemaal te spannend vond om dit überhaupt aan zijn ‘overlapping’ voor te stellen.

En toen ging er een knop bij mij om. Waarom zou ik bij iemand blijven die niet 100% voor mij zou gaan? Omdat het de vader van mijn kinderen is? Nee. 

Lees ook – ‘Ik heb een kind uit de geheime affaire met een getrouwde man’ >

De patriarchale psycholoog had voor zijn ordinaire uitspraken, nog wel een paar goede gedaan, waaronder dat ik mijn eigen keuze moest maken. Liever een eigen foute keuze, dan geen keuze of een keuze van een ander.

“Waarom zou ik bij iemand blijven die niet 100% voor mij zou gaan? Omdat het de vader van mijn kinderen is? Nee”

En tot op de dag van vandaag heeft me dat sterker gemaakt.

En mijn overlapping? Hij blijkt mijn grote liefde te zijn…

To be continued…

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.