Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (10) en Phaedra (7).
Lees verder onder de advertentie
Het startschot werd eigenlijk afgelopen maandag al gegeven. Het gefluit dat het torentje binnendrong, was het teken dat er weer een nieuwe wedstrijd zou aanvangen.
Ouders, zet u schrap. Heeft u een vitaal beroep? Dan mag u uw kind naar de opvang sturen. ‘Is het ouderschap niet een vitaal beroep an sich’, grapte ik nog tegen mijn man. Met andere woorden: mogen we niet allemaal ons kind afleveren voor een paar uur per dag, zodat we onze ouderbatterij weer even kunnen opladen?
Lees verder onder de advertentie
Lockdown
Ik hoor klein gemopper om me heen, maar er is veelal begrip. De klassenapp wordt weer aangezwengeld waarin vooral de legendarische woorden ‘daar gaan we weer’, veel voorbijkomen. Wat ik sociologisch best interessant vind, daar een pandemie voor ons allemaal toch een betrekkelijk nieuw fenomeen is.
Lees verder onder de advertentie
En nu is het woensdagochtend. Onze eerste echte quarantaine / schooldag thuis.
Dochter 1: ‘Mam, mijn GoogleClassRoom doet het niet.’
‘Ik kom eraan.’
Dochter 2 (met betraande ogen en het is nog niet eens 9:45): ‘Mam, mijn punt van mijn lievelingspotlood is afgebroken.’
‘Ik kom eraan.’
Dochter 1: ‘Mam, is het al pauze?’
‘Ik kom eraan.’
Dochter 2: ‘ Mam, de pup heeft net op het kleed overgegeven.’
‘Ik kom eraan.’
Dochter 1: ‘Ma-am, de pauze is nu al weer bijna voorbij!’
‘Ik kom eraan.’
Dochter 2: ‘Mam, de pup heeft een nieuwe schoen van jou gepakt.’
‘Ik kom eraan.’
Man: ‘Lieverd, ik moet nu een belangrijke meeting in, kun je er alsjeblieft voor zorgen dat ik niet gestoord word?’
Nog maar 5 weken te gaan. Wat zijn nu 5 weken? We gaan gewoon veel wandelen. Ik moet hardop lachen om mijn eigen gedachten, want vraag aan een willekeurig kind of hij of zij mee gaat wandelen en je krijgt een gezicht alsof je ze zonder eten naar bed stuurt.
Lees verder onder de advertentie
We zijn gezond. Daar houd ik het dan nu maar op. En om een wedstrijd te winnen heb je niet alleen fysieke gezondheid nodig, maar ook mentale. Mijn nieuwe Ted Baker-pump heb ik ternauwernood kunnen redden uit de bloeddorstige bek van mijn labrador. En terwijl ik op mijn knieën de kots opruim, bedenk ik me dat ik dezelfde fout weer aan het maken ben. Maar dat zit in mijn karakter. Ik ben weer veel te serieus aan deze wedstrijd begonnen. En ik roep naar mijn dochters: ‘Het is pauze! En we nemen een hele lange. Misschien wel van 5 weken.’
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (10) en Phaedra (7). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Als iemand zegt dat opvoeden helemaal vlekkeloos gaat, kunnen wij je vertellen dat dat totaal niet zo is. Ook niet als je kinderen volwassen zijn. Ze blijven jouw kind – met een eigen mening en af en toe stevige discussies.