Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.
Lees verder onder de advertentie
Ik gooi ‘m meteen maar even spreekwoordelijk op tafel: de penis. Mannen, lees even mee, want wij vrouwen houden niet – ik herhaal: NIET – van dickpics.
Opwinden
Oké, ik zal niet namens alle vrouwen spreken. Er zullen wellicht momenten zijn van totale krankzinnigheid in het liefdesspel dat sommige vrouwen een foto van het geslachtsdeel van een man misschien, wellicht, ik twijfel echt hoor, maar een soort van oké vinden. Maar dat is echt in 1 procent van alle fallussen. Ik bedoel in 1 procent van alle gevallen. Dus ga er voor het gemak even vanuit dat de dickpic niet de verrassing is waar wij vrouwen op zitten te wachten. Nee. Een foto van een vlezige piemel zal mij niet snel opwinden.
Lees verder onder de advertentie
Sexting daarentegen wel. Dat kan zich heel goed vertalen naar de slaapkamer.
Want we zijn niet ineens preuts hè, als we een slurfselfie niet leuk vinden…
Uit onderzoek is ook gebleken dat sexting gezond is voor je seksleven. Vertellen aan elkaar wat je lekker vindt, ja doen!
Goed, natuurlijk wel bij iemand die het verwacht. Niet ineens bij een collega van wie je niet zeker weet of de vlinders wel wederzijds zijn. Dan zou ik eerst het koffieapparaatgesprek wat meer betekenis geven, alvorens over te gaan op geile appjes. Want anders valt het weer onder de noemer seksuele intimidatie.
Lees verder onder de advertentie
Digitaal potloodventen
Weet je, zo’n dickpic is eigenlijk een soort digitaal potloodventen. Als je ongewild ineens een piemel op je scherm krijgt, laat je de kijker eigenlijk geen keuze.
Het is ook een vorm van narcisme. Want het zijn toch vaak de net wat grotere piemels die de spotlights halen. Geen enkele man zal foto’s van zijn kleine piemel sturen. Misschien bestaat er een fetisjclub voor kleine piemels, ik mag natuurlijk nooit voor iedereen spreken, maar you get my drift.
Lees verder onder de advertentie
Maar waarom denken sommige mannen dan dat wij vrouwen het leuk vinden hun roze homp in pixels te ontvangen? Ik denk dat mannen als volgt denken:
‘Geil hoor, zo’n foto van blote borsten. Dan vindt zij het vast ook geil als ik een foto van mijn piemel stuur.’
EEEEEEEIW. Nee. Zo werkt het dus niet mannen.
Eigenlijk is het heel jammer dat deze column waarschijnlijk enkel door vrouwen wordt gelezen. Nu weten ze het nog niet…
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.