Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (14) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven enhet moederschap.
Lees verder onder de advertentie
Ik ben een overtuigd vegetariër. En eerlijk? Helaas nog niet zo heel lang. Maar ja, ook ik was ooit helemaal in de ban van dat ‘doodnormale’ stukje vlees. Interessante woordspeling in deze context, trouwens. Vroeger serveerde mijn moeder ons vijf dagen per week trouw een AVG’tje: aardappelen, vlees en groente. Toen ik besloot vegetariër te worden, moest er dus echt even een kookpatroon doorbroken worden. En geloof me, dat is voor iemand die niet van koken houdt, best een uitdaging. Nieuwe recepten uitproberen? Not really my thing.
Op kantoor was ik vaak degene die de lunch regelde en dan kocht ik geen vlees. In het begin zag ik wat verbaasde blikken, maar al snel was het ons nieuwe normaal. Ook als ik een groter event organiseer, laat ik standaard een vegetarische lunch verzorgen. De eerste keer dat ik dat voorstelde, zag ik mijn collega’s even slikken. ‘Kun je dat wel maken?’ vroegen ze bezorgd. Heel even twijfelde ik – totdat ik dat beeld weer voor me zag van een moedervarken dat haar biggetjes zoogt, terwijl ze zelf in een ijzeren stang ligt. Wekenlang, maandenlang… Een vegetarische kroket leek me een prima oplossing.
“Een vegetarische kroket leek me een prima oplossing”
Lees verder onder de advertentie
En weet je wat het grappige is? Niemand had het door. Echt niemand. De lunch bestond uit soep, broodjes hummus met verse groente, brie, en natuurlijk vegetarische kroketten. Pas toen ik vroeg of iedereen het lekker vond en opbiechtte dat de kroketten vegetarisch waren, vielen de kwartjes.
Gisteren was ik bij een klant, en ook daar was alles vegetarisch! En gevarieerd. Ik zag een mannelijke collega enthousiast vegetarische smeerworst eten. Kijk, het kan dus gewoon.
Maar ja, toen kwam ik gisteren op kantoor kwam, zag ik dat iemand anders de boodschappen had gedaan. Je raadt het al…
Er is nog een hoop werk te doen.
NB: In Nederland worden er dagelijks 1,7 miljoen dieren geslacht.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Wie K3 zegt, denkt aan vrolijke liedjes, kleurrijke outfits en een flinke dosis nostalgie. Maar in het RTL-programma Renze op Zondag werd aan de talkshowtafel een verrassend geheim onthuld door Miquel Wiels, de tekstschrijver van K3. In het liedje Kuma Hé zit namelijk een spicy boodschap verscholen.