Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.
Lees verder onder de advertentie
‘Dagelijks’ klinkt niet bepaald sexy. Maar wait for it, want over een paar regels komt daar drastisch verandering in.
Mijn dochter zit in groep 8; het hoogst haalbare level op de lagere school. Het jaar waarin je op kamp gaat, er heel veel Cito-toetsen worden afgenomen en waar je bovendien mag schitteren in de eindmusical. Ze zijn te groot voor de schommel, maar te klein voor een wip. Pre-puberaal. Rollende ogen. Diepe zuchten en ‘Mahààm’ – dat werk.
Lees verder onder de advertentie
Goed. Bij ons op school krijgen ze (thank God!) in groep 8 ook seksuele voorlichting. En daar ben ik heel blij om. Hoe normaler er wordt gesproken over seks, hoe beter. Er komen zelfgemaakte gipsen piemels bij kijken en de condooms vloeien rijkelijk op onze Christelijke basisschool. Prima besteding van de ouderbijdrage. Ik bedoel: het is uiteindelijk goedkoper dan een tienerzwangerschap (!).
Dan dient zich een onverwachtse onzekerheid aan. Ik denk dat het komt door de ‘smirk’ op het gezicht van manlief.
Ik channel mijn inner seksconcurrent.
Ik heb het drie dagen volgehouden.
Daarna vereenzelvig ik me met het feit dat het enige dagelijkse in mijn leven een magnesiumpil zal zijn ;-).
Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.