Tot manliefs ergernis: ‘Ook het zoveelste huis op Funda bezorgt me nog geen hieperdepiepgevoel’

25.09.2024 19:00
Sanne Akkerman Fotografie: Nine IJff

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (9), Isé (6) en Amélie (1).

‘Ja, wel aardig’ antwoord ik koeltjes als mijn man me voor de zoveelste keer de laptop met een huis op Funda onder mijn neus schuift. ‘Maar ik krijg toch niet gelijk het yes-gevoel, om eerlijk te zijn’. ‘Tjee schat ik kan wachten tot ik ons weeg tot jij eindelijk een hieperdepiepgevoel krijgt bij een huis’. Hij heeft wel een punt. We zitten al een tijdje tegen een groter huis aan te hikken. Zeven jaren geleden, toen we nog alleen James hadden, kochten we ons huidige stulpje.

Lees ook – ‘Mijn bloedjes draaien erop los alsof ze in een kermisattractie zitten’

Praktische keuze

Het was een praktische keuze; mijn man ging in Arnhem werken en dit was de perfecte woonwijk voor een gezin. Speeltuintjes naast de deur, school op loopafstand en een dokterspraktijk op nog geen 300 meter. Drie jaar geleden, inmiddels ouders van een zoon en een dochter, besloten we om de hut te verbouwen en het echt helemaal naar onze zin te maken. Er kwam een extra werkkamer, een hypermoderne keuken, een prachtige schuifdeur, visgraatvloer, Pinterestproof wc, alles werd gestukt, en natuurlijk werden de kinderkamers niet vergeten. James kreeg een kamer in junglethema, dochterlief een in flamingothema.

“Tjee schat ik kan wachten tot ik ons weeg tot jij eindelijk een hieperdepiepgevoel krijgt bij een huis”

In de toekomst

Nu, bijna drie jaar later en met nog een kind erbij, wordt het tijd om weer een beetje verder in de toekomst te kijken. Vooralsnog is de ruimte prima, we hebben immers vier slaapkamers en een riante werkkamer… maar een grotere tuin en nog een extra kamer zou op zich welkom zijn. Daar moet ik bij zeggen dat het wel eerder mijn wederhelft is die snakt naar meer ruimte en een grote tuin. Het is niet dat ik dat niet wil, maar het idee om mijn fijne straatje in te ruilen bezorgt me de kriebels. Het is nu precies goed zo. De kinderen spelen allemaal met elkaar. Top, want dan hoef ik niet steeds het entertainmentprogramma te verzorgen. En met de buren borrelen we geregeld tot in de late uurtjes. Hoe dat je daarna binnen 1 minuut lekker in je eigen mand ligt! Bovendien staat er altijd iemand voor je klaar met een koffietje of een wijntje als je even je verhaal kwijt wil.

Hieperdepiepgevoel

En laten we eerlijk zijn, een groter huis betekent ook meer maandelijkse kosten. Over de huizenprijzen van tegenwoordig wil ik het niet eens hebben…. Dus, ik blijf rustig wachten op het hieperdepiepgevoel. Tot die tijd blijf ik lekker genieten van mijn gezellige straatje, met mijn fijne buurtjes en mijn postzegeltuintje.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.