Britt: ‘Ben ik de enige die de overgang van vakantie naar schoolritme heel heftig vind?’

10.09.2024 06:00
schoolritme Bron: Pexels

Britt (35) heeft drie kinderen en woont in de Randstad. Wekelijks schrijft ze een column voor Kek Mama over haar belevenissen als moeder van drie. De scholen zijn weer begonnen, samen met de sportclubs en kinderfeestjes. Terug in het schoolritme en Britt vindt die overgang erg heftig.

“Zes weken vakantie vliegen eigenlijk voorbij hè? Voordat je het weet gaat die wekker elke ochtend weer en is het haasten geblazen voor de dagelijkse schoolrun. Douchen, aankleden, broodtrommels vullen, ontbijten, de deur uit. Oh ja, gymtas niet vergeten. ‘Ga je op je sokken naar school?’. Dat riedeltje.

Terug in het schoolritme

Keer drie, want op de een of andere manier moet ik nog steeds tegen de oudste zeggen dat ‘ie door moet trekken na een wc-bezoek, tegen de middelste dat ‘ie z’n pyjama uittrekt voordat hij zich aankleedt en dus niet z’n kleding over z’n pyjama aan moet trekken. En tegen de jongste dat het heel lief is dat ze haar pop nog een fles wil geven, maar dat we toch echt nú weg moeten, anders komen we te laat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg moet wennen aan het schoolritme, na al die weken rustig aan te hebben gedaan. Hoewel de kinderen echt wel weer aan wat structuur in de dagen toe waren, was ik dat nog totaal niet. Al ben ik dat nooit geloof ik, voor mij mag het allemaal wel wat langzamer gaan op zo’n dag. Helaas moet ook ik gewoon mee met het ritme van school en sportclubs.

Worden we geleefd?

Want ja, die zijn ook weer begonnen. Mijn middelste is begonnen met zwemles, nadat we een paar maanden rust hebben gehad. De oudste had zijn diploma’s voor de zomervakantie binnen, dus we kregen voor even een verdiende pauze. Tot nu toe dus. Ook zijn de bokslessen alweer in volle gang, wat dus zorgt voor een hoop geregel binnen het gezin.

Daar komen dan ook de nodige kinderfeestjes bij, waarvan er alweer een paar op de planning staan. Krijgen jullie soms ook het gevoel dat je geleefd wordt sinds je kinderen hebt? Of heeft dat misschien niet eens met kinderen te maken. Worden we sowieso geleefd… Moeilijke vragen op de vroege ochtend, eerst nog maar een kop koffie voordat ik hierover na kan denken.

Eerst een havercappu

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken. Is de overgang van zomervakantie naar terug in het schoolritme echt zo heftig voor ouders? Of ligt dat aan mij? Zou het niet fijner zijn om iets van twee weken te krijgen waarbij we rustig aan weer in het ritme komen… Neem gerust eerst een kopje havercappu of matcha thee voordat je antwoord geeft.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.