Britt (35) heeft drie kinderen en woont in de Randstad. Wekelijks schrijft ze een column voor Kek Mama over haar belevenissen als moeder van drie. Ze doet al jaren verwoede pogingen om haar kinderen vegetarisch op te voeden, met tot nu toe weinig resultaat.
Lees verder onder de advertentie
“Vanaf het moment dat mijn oudste de eerste hapjes ging eten, ongeveer zo’n 7,5 jaar geleden, probeer ik hem vegetarisch op te voeden. Probeer, dat wil zeggen: de eerste jaren helemaal geen vlees. Daarna vlees als het zijn eigen keuze is, maar wel waarbij hij weet wat hij eet. De reden is, omdat ik zelf al mijn halve leven geen vlees meer eet, want ik vind het onnodig dierenleed en bovendien zeer slecht voor het klimaat.
Lees verder onder de advertentie
Vegetarisch opvoeden
Zo leg ik dus sinds mijn zoontje kan praten uit wat papa, een fervent vleeseter, op zijn bord heeft liggen. Een stuk dode koe of een kip die speciaal voor op papa’s bordje doodgemaakt is. Klinkt niet echt romantisch, maar dat is het dan ook niet. Laten we het beestje gewoon bij de naam noemen, toch?
Lees verder onder de advertentie
Bij de tweede en derde deed ik het net zo. Met als resultaat, zou je denken, drie vegetarische kinderen. Nou, niet dus. Dat vlees op het bord van papa is toch wel aantrekkelijk voor mijn fijnproevers, zo blijkt. Ik leer ze namelijk ook om altijd alles te proeven en die gewoonte nemen ze ter harte. Van elk dood dier dat op papa’s bord ligt, willen ze dus wel een hapje nemen. Uit nieuwsgierigheid.
Dat is een dood eendje op papa’s bord
Dat het een dood eendje is, maakt ze op dat moment niet zo veel uit. Natuurlijk tot frustratie van mij, maar dat laat ik ze niet merken. Ik heb het maken van eigen keuzes namelijk ook erg hoog zitten. Hoger nog dan dat ze vegetariërs worden. Denk ik…
Ik ga dus al een tijdje door een deur met vier vleeseters en heb mijn hoop op vegetariërs maar even laten varen. Tot afgelopen week, toen mijn zoontje zei dat hij eigenlijk geen dood dier meer wil eten. Ha, daar had ‘ie mijn aandacht. Hij vertelde dat hij het toch wel een beetje gek vindt dat dieren dood worden gemaakt om door mensen opgegeten te worden. En, zo was zijn redenatie, ik hou van alle dieren, dus dan ga ik ze niet opeten.
Lees verder onder de advertentie
#momgoals
Zo geschiedde, want van een carnivoor veranderde hij zo in een herbivoor. Zonder moeite overigens. Ik gaf hem een paar dagen later per ongeluk nog een wrap waar ook kipfilet op zat en die gaf hij netjes terug. ‘Ik eet geen vlees meer mama’. Och ja, dat is ook zo. Ik verzorgde een vegetarische wrap voor hem en gaf mezelf een schouderklopje. Is m’n inzet toch niet voor niets geweest.
Lees verder onder de advertentie
Het kind maakt én zelf een bewuste keuze én eet geen vlees meer. #momgoals”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.