Yolanthe: ‘Vakantie met Xess is mijn prioriteit’

10.08.2024 06:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Hoe overleef je de zeven weken schoolvakantie als fulltime working & single mom? Tja. Als je één skill leert van het moederschap dan is het wel flexibiliteit.

Plannen

Ik probeer altijd een hele maand van Xess’ vakantie vrij te houden van werk. Dan kan ik de hele maand met hem zijn en kunnen we samen leuke dingen doen. Soms lukt dat niet helemaal en moet ik op en neer vliegen voor filmdagen of heb ik in de ochtend calls voor Cabau Lifestyle en Free a Girl. Maar in principe is de vakantie met Xess mijn prioriteit die maand en probeer ik zo veel mogelijk daaromheen te plannen. Wij hebben een nanny in huis dus dat stelt me wel in staat om last minute weg te kunnen voor werk.

“Wij hebben een nanny in huis waardoor ik last minute weg zou kunnen voor werk”

Ibiza

We verblijven altijd de hele zomer in ons huis op Ibiza, maar gaan ook vaak een paar dagen naar familie en vrienden in Nederland op de camping. Als je denkt dat je goed kan inpakken, dan ben je nog niet naar de camping geweest. Ik vind de camping superleuk, knus en gezellig, maar stiekem krijg ik er toch een beetje inpakstress van. Je moet gewoon aan alles denken en gaat weer even terug naar de basics. Dat heeft ook wel weer wat.

Lees ook – ‘Wesley, Xess en ik zijn veel met zijn drieën in de zomer’ >

Last minute

Daarnaast plannen we vaak last minute nog een tripje naar een ander plekje of land. Waar we dit jaar heengaan weten we ook nog niet. Spontane tripjes vinden we het allerleukste. Zo gingen we vorig jaar last-minute op safari naar Kenia. Dit was zo gaaf. We sliepen in een tent midden in de natuur, hebben olifanten en giraffen in het wild van dichtbij gezien en hebben de inheemse bevolking bezocht en hun cultuur leren kennen.

Wishlist

Japan en Bali staan nog wel hoog op ons lijstje van landen waar we heen zouden willen, maar Spanje en Italië hebben ook nog zo veel mooie plekjes. Wat het ook wordt dit jaar, we hebben elkaar en dat is het allerbelangrijkste. Samen maken we de leukste dingen mee.