Yolanthe: ‘Wesley, Xess en ik zijn veel met zijn drieën in de zomer’

27.07.2024 08:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Zomervakantie als single mom; wanneer je me een aantal jaar geleden had gevraagd hoe ik dit zou vinden, zou ik het alleen al bij de vraag benauwd gekregen hebben. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar nu kijk ik juist elk jaar uit naar deze periode.

Plannen, plannen, plannen

De zomervakantie van Xess’ school begint halverwege juni en duurt zes weken. Hier pas ik mijn werkschema op aan, zodat ik zoveel mogelijk tijd met hem door kan brengen, al lukt dat niet altijd. Gelukkig heb ik geen 9-tot-5-baan en kan ik mijn werk voor Cabau Lifestyle en Free A Girl goed plannen. Dit jaar wordt het wel iets lastiger, aangezien ik in juli repetitiedagen heb en in augustus opnames in Nederland voor een nieuwe film.

Lees ook – Yolanthe heeft inpakstress: ‘Weer verhuizen?‘ >

Toch heeft het ook wel zijn charme, al die drukte en het geregel. Uiteindelijk komt het altijd goed. Ik heb
een zee aan zussen, vriendinnen, neven en nichten om mij heen die dol zijn op Xess en leuke dingen met
hem doen als ik aan het werk ben. En Xess? Die vindt het geweldig. Hij is graag met zijn neefjes en vindt
het fantastisch met mijn vriendinnen, die hem maar wat graag vertroetelen.

“Wes komt elke zomer naar Ibiza en brengt dan een paar dagen met ons door”

Cocktails

Het leukste aan de zomer blijft toch wel Ibiza. Op dat eiland kom ik echt tot rust. Ik kijk nu al uit naar die lange zomerdagen waar we picknicken op een berg met zelfgemaakte sapjes en vers fruit terwijl we genieten van de zonsondergang. Of die heerlijke lange barbecue-avonden met mijn familie en vrienden in mijn Spaanse huis, met zelfgemaakte Bellini’s en zonnige cocktails met perzikpuree en prosecco.

Met z’n drieën

Ook zijn Wesley, Xess en ik veel met zijn drieën in de zomer. Ondanks dat we uit elkaar zijn, hebben we een hele goede band en doen we nog steeds dingen met z’n drieën. Dat vinden we beiden ook belangrijk voor Xess. Wes komt elke zomer naar Ibiza en brengt dan een paar dagen met ons door. Xess geniet hier zo van.

Pff, als ik nu aan de zomer denk, kan ik niet wachten tot het weer zover is en we weer lekker thuiskomen op Ibiza!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.