Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (7) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en carrièrevrouw.
Lees verder onder de advertentie
Mijn geluksmomentje van afgelopen zomer? Dat was het samen koken met de hele familie in ons familiehuis op Ibiza. Ik houd enorm van koken; het lekker bezig zijn met verse ingrediënten, muziekje op en je hoofd even leegmaken. De hele familie is er gek op. Staan we na een dag chillen bij het zwembad en spelletjes spelen met alle zussen in de keuken, zo gezellig. Iedereen doet wat: de een maakt de salade, de ander kookt pasta, weer iemand snijdt groente.
Lees verder onder de advertentie
De liefde voor koken heb ik van mijn oma meegekregen. Zij kookte altijd voor ons omdat mijn moeder druk was met alle kinderen en vrijwilligerswerk. Zij leerde mij om met verschillende kruiden te werken en had haar eigen dressingrecepten die ik nog steeds vaak maak.
Zelf kook ik zo veel mogelijk veganistisch. Twee jaar voordat Xess geboren werd ben ik gestopt met vlees eten. Ik kan niet genieten van eten als dieren daarvoor hebben moeten lijden. Thuis eten Xess en ik zo veel mogelijk veganistisch, maar buiten de deur lukt dit niet altijd. Ik vind het belangrijk om aan Xess mee te geven dat de beslissingen die je maakt, impact kunnen hebben op anderen en dat je voor jezelf moet afwegen of je het waard vindt.
Lees verder onder de advertentie
Dierenvriend
Xess mag zijn eigen keuzes maken en ik leg hem ook vaak uit dat sommige mensen wel vlees eten en dat hij dit ook mag proberen als hij dit wilt. Op dit moment wilt hij verre van. Xess is een echte dierenvriend en het liefst is hij de hele dag in het bos om insecten en andere kleine diertjes te bekijken. Uiteraard is het natuurlijk wel belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen als je plantaardig eet.
“Ik kan niet genieten van eten als dieren daarvoor hebben moeten lijden”
Lees verder onder de advertentie
Daarom vind ik het belangrijk dat we gezond en gevarieerd eten. Een recept dat ik vaak maak is onder andere pasta met tomaten, courgette en gebakken pijnboompitten. Ook maak ik graag couscous met fried tofu, noten, groenten en zelfgemaakte vegan crème fraiche met dille. Eieren gebruik ik ook in mijn recepten, maar deze halen we alleen bij de boerderij van vrienden van ons. De kippen die daar vrij rondlopen hebben een goed leven en dat vind ik belangrijk. Veganistisch koken is zeker niet saai of minder lekker. De kracht van een gerecht ligt in het gebruik van de juiste kruiden, zo leerde ik van mijn oma. Bon Appétit!
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.