Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Van de Oostvaardersplassen tot een fijne stadswandeling in Almere: provincie Flevoland biedt voor iedere wandelaar wat wils. Dit zijn volgens ons de leukste routes met kinderen.
Houd je balans op de wiebelbrug, ga op zoek naar sporen van de bever en beklim de uitkijktoren: in het Harderbos is van alles te beleven voor kinderen.
Deze leuke route bij Zeewolde is te volgen via gele pijltjes en 5,4 km lang.
Tussen Almere en Lelystad vind je de Oostvaardersplassen, een groot natuurgebied waar je je ogen uitkijkt. Bij deze wandeling loop je onder meer door het wilgenbos en langs de rietvelden, met onderweg fraaie vergezichten. Lukt het bij de vogelkijkhut Poelruiter om een ijsvogeltje te spotten?
Neem wel je goede wandelschoenen mee, want het grootste deel van de route gaat over onverharde paden.
Meer fijne tips om erop uit te gaan met het gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Nee, je loopt niet langs de kust – de zandsculpturen die je bij deze wandeling tegenkomt, staan verspreid in het Kuinderbos. Ze staan in het teken van 75 jaar bevrijding en zijn te bewonderen tot juni 2021.
Trek wel je laarzen aan, want de route (2,5 km) gaat over onverharde bospaden.
Kinderen tot 10 jaar kunnen in het Kuinderbos ook een leuke, interactieve wandeling maken over het Zeven Dwergenpad. De mannetjes zijn uit boomstammen gehakt en geven ieder een opdracht die te maken heeft met de natuur.
Hoewel Almere nog maar een jonge stad is, is er genoeg te zien – zeker op het gebied van architectuur. Wat dacht je van The Wave, een fraai wooncomplex dat bijna om lijkt te vallen? Ook loop je langs het stadhuis, de bibliotheek en kom je halverwege langs het Weerwater, het kunstmatige meer van de stad.
De wandeling is 3 km lang en duurt ongeveer een uurtje.
Bron: ANWB, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer