Wist jij dat er door het hele land verschillende kabouterpaden zijn aangelegd? Niet? Bekijk dit lijstje van paden in de provincie Drenthe maar eens. Hartstikke leuk voor kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Tip: door de coronamaatregelen zijn nog niet alle kabouterpaden volledig toegankelijk. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
Buitencentrum Boomkroonpad
Dit kabouterpad is zo’n 1500 meter lang en duurt een uur tot anderhalf uur – perfect voor die korte beentjes. Voor minder dan 5 euro krijg je een knapzak vol lekkers en een kabouterboek. Wel na afloop weer inleveren. Gebied: Hondsrug
Lees verder onder de advertentie
Buitencentrum Drents-Friese Wold
Ga ook hier op pad met je knapzak, kabouterboek en fotocamera. En heb je een hond, dan mag die ook vrolijk mee. De route loop je voor 3,50 euro en dat is inclusief een pakje drinken en koek. Gebied: Drents-Friese Wold, op de grens van Friesland en Drenthe.
Heks Ipsewipse maakt toverdrank om het bos netjes te maken, maar kukelt van de uitkijktoren en hierdoor verandert het drankje in een slaapmiddel. Iedereen, behalve de kabouterkinderen, valt in slaap. Tijdens de wandeltocht van 1500 meter kunnen zij dus in alle rust een nieuw drankje maken. Gebied: Odoorn
Lees verder onder de advertentie
Pannenkoekenhuis het Kabouterwoud
Hier start je met volle maag aan de route, want het pad ligt pal achter een pannenkoekenhuis. Onderweg zie je niet alleen kabouters, je kunt er ook verhalen lezen, liedjes luisteren en spelletjes doen. Als een echte kabouter op avontuur? Dan kan je kind in het restaurant een muts kopen en zichzelf laten schminken. Gebied: Zuidwolde
Lees verder onder de advertentie
Kabouterland
Dolend door een konijnenhol, trollengrot en overdekt wandelpad kunnen kinderen kabouters van heel dichtbij zien. Het doel? Vinden van de mysterieuze kabouterstenen. Gebied: Exloo
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.