Een goed glas wijn gaat er altijd in. Daarom op een rij: 19 fijne wijnbars in ons land. Dat wordt nog lastig kiezen…
Lees verder onder de advertentie
1. Pinot – Breda
Wijnbar Pinot, middenin het centrum van Breda, is altijd een goeie plek voor een wijntje, maar voor echte fijnproevers biedt de bar een totaalbeleving: in de enorme wijnkelder kun je op zaterdagavond sinds kort ook dineren, volgens table d’hôte-concept. Overigens niet geheel volgens table d’hôte-prijzen, maar dan krijg je wel vijf gangen, inclusief passende wijnen. Tip!
Lees verder onder de advertentie
2. Joseph – Hoofddorp
Alleen al voor de ambiance ga je naar deze te leuke wijnbar. Het bistro-gevoel van de Côte d’Azur wordt er namelijk gecombineerd met de luxe van New York, en dat alles met een goddelijk glas wijn. Dat wordt meer dan een geslaagde avond.
Lees verder onder de advertentie
3. Verward – Rotterdam
Vertel mede-eigenaar Ward van Verward in Rotterdam hoe je je voelt, en hij zoekt een passende wijn voor je uit. Buiten de kaart om, als het moet, en in een prijsklasse naar wens. Kijk, zulke service is precies wat je nodig hebt in een wijnbar. Tel daarbij op dat Verward nog niet ontdekt is door de massa en je er op zondag ook nog een heerlijke daghap uit zijn eigen keuken mee-eet, en je weet wat je moet doen, in het weekend.
Lees verder onder de advertentie
4. Vindom – Oldenzaal
Hotspots zijn gelukkig niet alleen voorbehouden aan de Randstad, bewijst Vindom in Oldenzaal maar weer. Klein, gezellig en heerlijke happen op de kaart om één van die talloze heerlijke glazen die ze er schenken te vergezellen. Waar wacht je nog op?
Lees verder onder de advertentie
5. Lefebre – Utrecht
In deze pijpenla in hartje Utrecht is het altijd druk en als je er komt begrijp je waarom. Minstens zo leuk als de wijnen in wijncafé Lefebre zijn de obers, gehuld in hun shirts met spreuken. ‘Wijn is de zon in mijn glas’, bijvoorbeeld. Wij zeggen: Instagrammable met hoofdletters. Of, zoals eigenaar Ernest Dan Thompson citeert: ‘I am awake, I might as well be drinking.’
Vier maanden na de opening in 2017, had Meesters in Wijn in Maastricht al de nominatie ‘Wijnbar van het Jaar 2018’ te pakken. Reden te genoeg om even te gaan proeven, nietwaar? En Maastricht, hè. Mocht je nog een reden zoeken.
7. Wijn bij Stijn – Den Bosch
Wijnbar, restaurant; Wijn bij Stijn in Den Bosch is een beetje van beide. Leuk: Stijn schenkt ook de meest exclusieve wijnen per glas. De coravin, hè. Hoe deden we ooit zonder?
8. 4850 – Amsterdam
Het Amsterdamse 4850 profileert zich als wijnbar, maar is ook een prima stek voor een kop koffie. En om van het interieur te genieten. En heerlijk te eten. Je zou er spontaan een stedentrip voor plannen.
9. Bouzy – Den Haag
Shared dining and wining in één van de leukste uitgaansbuurten van Den Haag, bij de Denneweg. Jonge eigenaren, jong publiek, en bij Bouzy kun je óók gewoon een biertje drinken.
10. Zafvino – Arnhem
Bij Zafvino in Arnhem kun je niet alleen kiezen tussen ontelbaar veel wijnen, maar ook de meeste zalige charcuterieplanken die er maar zijn – en nog rijkelijk belegd ook. Tip: doe lekker chic en bestel de oesters, want die zijn verser dan vers.
11. Taphuys – Tilburg
In Tilburg staat het Taphuys, waar je zelf je bier en wijn uit de muur tapt en per milliliter betaalt. Dat betekent eindeloos proeven tot je erbij neervalt. Er is ook een vestiging in Arnhem.
12. 1nul8 – Rotterdam
Een plek waar je wijn én cocktails kunt drinken, dat is nog eens een goeie combi. En dan kun je ook nog eens de hele dag door – van ontbijt tot diner – eten bij 1nul8 in Rotterdam.
Bij Viqh in Haarlem weten ze waar ze het over hebben als het om wijn gaat, want alle medewerkers hebben een verplichte wijncursus gevolgd en afgerond. Of je nou trek hebt in een soepele of stevige rode wijn, je weet zeker dat je wat lekkers krijgt.
14. Barrel Wijnlokaal – Groningen
Ideaal: als je bij Barrel Wijnlokaal in Groningen een wijn hebt gedronken die je zo lekker vindt dat je ‘m het liefst iedere dag wel lust, kun je via de website gewoon een hele fles kopen. En dat dan ook nog eens voor een zacht prijsje.
15. ZIES – Utrecht
Als je van mediterrane wijnen houdt, moet je bij ZIES in Utrecht zijn. Je drinkt er niet alleen wijnen uit Italië, Spanje en Frankrijk, maar ook uit kleinere landen als Marokko, Portugal, Libanon en Griekenland. Kun je niet kiezen? Boek een High Wine, dan kun je meerdere wijnen tegelijk proeven.
16. Sintjacobscafé – Vlissingen
Supersfeervol, midden in het oude hart van Vlissingen. Hier kun je niet alleen terecht voor de beste wijnen, maar ook voor koffie en thee. En vergeet de huisgemaakte taarten en verrassende lunchkaart niet.
17. Evviva – Apeldoorn
Open sinds het voorjaar van 2019 en ze noemen zichzelf de snoepwinkel voor volwassenen. Snappen we: met 30 open wijnen en 58 wijnen op de fles, is het lastig kiezen. Oh, en je kunt er ook terecht voor een proeverij.
18. De Avonden – Rotterdam
Een gezellige, knusse bar in het Rotterdamse Kleiwegkwartier, met meer dan 30 bijzondere wijnen, waarvan het grootste deel per glas wordt geschonken. Met onweerstaanbare kaas- en worstplanken, maar ook met bier, cocktails en lekkere koffie van Giraffe.
19. Nosing and Tasting – Almere
Hoe keur je een wijn eigenlijk? Welke wijn kies je bij welk gerecht en waarom smaakt elke wijn zo anders? Bij Nosing & Tasting weten ze alle antwoorden én geniet je ondertussen van de lekkerste wijnen uit heel Europa. Een aanrader.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.