Speelgoed, zonnebrand en een polsbandje meenemen: lees deze en meer tips voor een geslaagd dagje strand met je kind.
Lees verder onder de advertentie
Dit neem je mee
Naast de handdoeken, schepjes, zwemkleding en wat speelgoed mag zonnebrandcrème niet in je tas ontbreken. Zeker op erg warme dagen kan de zonkracht flink zijn en verbrandt je kind dus snel. Zorg voor minimaal een factor 30 en smeer je kind een half uur voordat hij de zon ingaat, goed in. Vergeet daarbij z’n lippen en oren niet. Zeker in het water wordt je kind sneller bruin, dus smeer ‘m vaker in als hij regelmatig in de zee duikt. Heb je zonnebrand over van vorig jaar? Check hier hoe lang je de fles kunt bewaren.
Als je kind van zichzelf weinig kleur pigment heeft, laat ‘m dan een t-shirt dragen op het strand. Zo voorkom je, naast het smeren, dat z’n schouders en rug verbranden. Ook de ogen van je kind moet je goed beschermen tegen de zon, want kinderogen zijn extra kwetsbaar. Laat ‘m op het strand dus een zonnebril dragen die volledige UV-bescherming biedt.
Even bijkomen van het zandhappen? Zorg voor een shelter of een parasol, zodat je kind ook even lekker in de schaduw kan zitten.
Zandkastelen maken, dammen bouwen, schelpjes zoeken: een kind kan zich op ieder strand prima vermaken. Toch is het slim om ook wat extra geschut mee te nemen, zoals een opblaasbare strandbal of luchtbed.
Lees verder onder de advertentie
Daarnaast kun je naar een strand gaan waar ze fijne, kindvriendelijke strandtenten hebben. Niet alleen handig om een snack te scoren, ze hebben ook vaak speeltoestellen of zelfs een overdekt speelparadijs. Terwijl jij in de schaduw even bijkomt, heeft je kind plezier voor tien.
Hoe raak je je kind niet kwijt?
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind uit het oog verliezen. Zeker op een overvol strand gebeurt dit in een split second. Houd je kind constant goed in te gaten en bespreek vóóraf wat hij moet doen als je elkaar kwijtraakt. Zo kun je afspreken elkaar bij een bepaald punt te zien, zoals een strandpaal, of dat hij naar de reddingsbrigade moet gaan en op jou moet wachten.
Lees verder onder de advertentie
Tegenwoordig kun je ook speciale polsbandjes krijgen, waar je je naam en telefoonnummer op schrijft. Raakt je kind zoek, dan kunnen anderen jou via dat bandje bereiken.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.