Speelgoed, zonnebrand en een polsbandje meenemen: lees deze en meer tips voor een geslaagd dagje strand met je kind.
Lees verder onder de advertentie
Dit neem je mee
Naast de handdoeken, schepjes, zwemkleding en wat speelgoed mag zonnebrandcrème niet in je tas ontbreken. Zeker op erg warme dagen kan de zonkracht flink zijn en verbrandt je kind dus snel. Zorg voor minimaal een factor 30 en smeer je kind een half uur voordat hij de zon ingaat, goed in. Vergeet daarbij z’n lippen en oren niet. Zeker in het water wordt je kind sneller bruin, dus smeer ‘m vaker in als hij regelmatig in de zee duikt. Heb je zonnebrand over van vorig jaar? Check hier hoe lang je de fles kunt bewaren.
Als je kind van zichzelf weinig kleur pigment heeft, laat ‘m dan een t-shirt dragen op het strand. Zo voorkom je, naast het smeren, dat z’n schouders en rug verbranden. Ook de ogen van je kind moet je goed beschermen tegen de zon, want kinderogen zijn extra kwetsbaar. Laat ‘m op het strand dus een zonnebril dragen die volledige UV-bescherming biedt.
Even bijkomen van het zandhappen? Zorg voor een shelter of een parasol, zodat je kind ook even lekker in de schaduw kan zitten.
Zandkastelen maken, dammen bouwen, schelpjes zoeken: een kind kan zich op ieder strand prima vermaken. Toch is het slim om ook wat extra geschut mee te nemen, zoals een opblaasbare strandbal of luchtbed.
Lees verder onder de advertentie
Daarnaast kun je naar een strand gaan waar ze fijne, kindvriendelijke strandtenten hebben. Niet alleen handig om een snack te scoren, ze hebben ook vaak speeltoestellen of zelfs een overdekt speelparadijs. Terwijl jij in de schaduw even bijkomt, heeft je kind plezier voor tien.
Hoe raak je je kind niet kwijt?
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind uit het oog verliezen. Zeker op een overvol strand gebeurt dit in een split second. Houd je kind constant goed in te gaten en bespreek vóóraf wat hij moet doen als je elkaar kwijtraakt. Zo kun je afspreken elkaar bij een bepaald punt te zien, zoals een strandpaal, of dat hij naar de reddingsbrigade moet gaan en op jou moet wachten.
Lees verder onder de advertentie
Tegenwoordig kun je ook speciale polsbandjes krijgen, waar je je naam en telefoonnummer op schrijft. Raakt je kind zoek, dan kunnen anderen jou via dat bandje bereiken.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.