Ready for take-off: jullie gaan lekker met het vliegtuig naar de zon. Maar welk speelgoed mag mee aan boord, en waar blijven je kinderen wel even zoet mee? Alles over speelgoed in het vliegtuig.
Lees verder onder de advertentie
Welk speelgoed mag mee in het vliegtuig?
In principe mag je heel wat speelgoed mee aan boord nemen in het vliegtuig, mits het in de handbagage past (dus niet die skippybal of enorme knuffelbeer). Er zijn uitzonderingen: speelgoedwapens, zoals een neppistool, zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Verder is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: natuurlijk zijn stewardessen en je mede-passagiers niet blij met waterballonnen, vingerverf en spul met confetti. Voor jezelf is het fijn om speelgoed te kiezen dat niet te zwaar is (want drie keer raden wie er met de boel mag gaan sjouwen…)
Lees verder onder de advertentie
Waarmee hou je je kind bezig zonder anderen te storen?
Pas op met speelgoed dat veel (of irritant) geluid maakt. Muziekinstrumentjes zijn dus geen goed idee. Een iPad is daarentegen wél een aanrader (maar zet het geluid niet te hard of beter nog: zorg voor een goede koptelefoon). Let erop dat de accu goed vol is en zet alvast wat nieuwe spelletjes op de tablet, zodat je kind even druk is met deze nieuwe uitdagingen. Ook voorleesboekjes zijn fijn om mee te nemen, net als een kleurboek met stiften. Koop dan wel stiften waarbij de doppen vastzitten aan een ring, dat voorkomt een hoop zoekwerk met gekruip onder de stoelen door als er weer eens eentje kwijtraakt.
Lees verder onder de advertentie
Tips voor peuters
Kleine kinderen zijn erg snel afgeleid. Voor lange vluchten is het een aanrader om een paar kleine, niet te dure cadeautjes in te pakken. Om de twee uur mag jouw kindje een cadeautje uitpakken. Dit houdt de spanning erin, zorgt voor afleiding en werkt als een tierelier tegen de verveling want er is steeds iets nieuws te ontdekken.
Vliegen jullie naar een verre bestemming, dan bieden veel luchtvaartmaatschappijen een entertainmentprogramma aan op de schermpjes in de stoel voor je. Films, series, spelletjes en muziek: jullie kinderen kunnen kiezen wat ze willen.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.