Ready for take-off: jullie gaan lekker met het vliegtuig naar de zon. Maar welk speelgoed mag mee aan boord, en waar blijven je kinderen wel even zoet mee? Alles over speelgoed in het vliegtuig.
Lees verder onder de advertentie
Welk speelgoed mag mee in het vliegtuig?
In principe mag je heel wat speelgoed mee aan boord nemen in het vliegtuig, mits het in de handbagage past (dus niet die skippybal of enorme knuffelbeer). Er zijn uitzonderingen: speelgoedwapens, zoals een neppistool, zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Verder is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: natuurlijk zijn stewardessen en je mede-passagiers niet blij met waterballonnen, vingerverf en spul met confetti. Voor jezelf is het fijn om speelgoed te kiezen dat niet te zwaar is (want drie keer raden wie er met de boel mag gaan sjouwen…)
Lees verder onder de advertentie
Waarmee hou je je kind bezig zonder anderen te storen?
Pas op met speelgoed dat veel (of irritant) geluid maakt. Muziekinstrumentjes zijn dus geen goed idee. Een iPad is daarentegen wél een aanrader (maar zet het geluid niet te hard of beter nog: zorg voor een goede koptelefoon). Let erop dat de accu goed vol is en zet alvast wat nieuwe spelletjes op de tablet, zodat je kind even druk is met deze nieuwe uitdagingen. Ook voorleesboekjes zijn fijn om mee te nemen, net als een kleurboek met stiften. Koop dan wel stiften waarbij de doppen vastzitten aan een ring, dat voorkomt een hoop zoekwerk met gekruip onder de stoelen door als er weer eens eentje kwijtraakt.
Lees verder onder de advertentie
Tips voor peuters
Kleine kinderen zijn erg snel afgeleid. Voor lange vluchten is het een aanrader om een paar kleine, niet te dure cadeautjes in te pakken. Om de twee uur mag jouw kindje een cadeautje uitpakken. Dit houdt de spanning erin, zorgt voor afleiding en werkt als een tierelier tegen de verveling want er is steeds iets nieuws te ontdekken.
Vliegen jullie naar een verre bestemming, dan bieden veel luchtvaartmaatschappijen een entertainmentprogramma aan op de schermpjes in de stoel voor je. Films, series, spelletjes en muziek: jullie kinderen kunnen kiezen wat ze willen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.