Wordt jouw kleuter niet vrolijk van een lange wandeling door de natuur of is-ie na tien minuten al overal op uitgekeken? Bekijk onderstaande tips, trek stevige schoenen aan en je maakt een boswandeling met kinderen nog leuker.
Lees verder onder de advertentie
1. Bosspelletjes
Van ‘Alarm in het bos’ tot ‘Boompje verwisselen’: het bos is een ideaal gebied voor spelletjes. Vaak zijn deze spellen nóg leuker met een grote groep, dus neem broers, zussen, vriendjes en buurtkinderen mee en je bent verzekerd van een gezellige dag. Hier vind je een lijst met creatieve ideeën.
Lees verder onder de advertentie
2. Geocaching
Het enige wat je nodig hebt: een smartphone met de Geocaching-app of een GPS. Samen met je kind ga je op zoek naar schatten (zogenaamde geocaches). Er zijn meer dan 2,8 miljoen geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. De kans dat jullie een schat vinden, is dus heel groot. Hoe het precies werkt? Bekijk onderstaande video:
Lees verder onder de advertentie
3. Perfect Earth Animals
Met dit mobiele spel kan je kind digitale dierenkaarten verzamelen op mooie plekken in natuurgebieden. Zijn jullie binnen een straal van 50 meter van een dierenkaart? Dan wordt deze automatisch aan je telefoon toegevoegd. En dan krijg je er ook nog leuke informatie bij over de leefomgeving van het dier. Goeie reden om naar buiten te gaan om ze allemaal te sparen. De app is gratis voor Apple en Android-telefoons.
Lees verder onder de advertentie
4. Wegwerpcamera
Geef je kind geen smartphone of tablet, maar een ouderwetse wegwerpcamera. Geen probleem als deze in de modder valt en nog makkelijk mee te werken ook. Vraag je kleuter om de mooiste natuurfoto’s te schieten en laat ze na afloop samen ontwikkelen.
Door heel Nederland vind je verschillende paden, maar je kunt er ook zelf een maken: misschien nog wel leuker. Dus zoek samen met je kind stenen, gras, water, zand, stro of modder en maak een mooi pad in het bos
Lees verder onder de advertentie
6. Speel voor boswachter
Misschien leert je kind nog wel het meeste over de natuur als hij op pad gaat met een echte boswachter. Dat kan bij Staatsbosbeheer: op verschillende plekken in het land, bijvoorbeeld bij de Oostvaardersplassen, worden excursies georganiseerd waarbij een boswachter de hulp van kinderen goed kan gebruiken. Met een Hulpboswachtershandboek en -jas vol met gadgets gaat het team op pad. Als alle opdrachten goed worden uitgevoerd, is je kind heel wat info rijker én heeft het de Boswachter Academie gehaald.
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.