Je laptop? Stijltang? Opblaasbaar luchtbed? Het kan behoorlijk verwarrend zijn, wat je allemaal aan handbagage mag meenemen als je gaat vliegen. Skyscanner geeft duidelijkheid en zet alle do’s en don’ts over handbagage op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Scheelt je weer een hoop stress.
Laptop of tablet
Wel zo fijn om een beeldscherm bij de hand te hebben als je kind tijdens de vlucht onuitstaanbaar is. Vanuit Nederland mag deze gewoon mee in je handbagage. Je moet bij de veiligheidscontrole wel je laptop uit de hoes halen en in een aparte bak stoppen. Vlieg je naar de Verenigde Staten, dan kan er worden gevraagd om de laptop aan te zetten om te laten zien dat het apparaat werkt.
Lees verder onder de advertentie
Haarspul en make-up
Kan je niet zonder je föhn, krultang of stijltang? Die mag je gewoon meenemen in je handbagage. Make-up is een ander verhaal, omdat dit in de categorie ‘vloeistoffen’ valt. Voor alle luchtvaartmaatschappijen geldt dat vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml vervoerd mogen worden in een hersluitbaar plastic zakje met een maximum van 1 liter. Het zakje moet uit je handbagage worden gehaald en apart worden gescreend bij de douane.
Flesjes drinken moeten weggegooid worden bij de douane. Eten mag je wel meenemen in het vliegtuig, mits het geen dierlijke producten bevat (zoals vlees of melk). Rijstwafels, snoep of een krentenbol voor je koter moet dus gewoon kunnen.
Lees verder onder de advertentie
En hoe het zit met babyvoeding? Vlieg je binnen Europa, dan geldt hiervoor de 100 ml-regel. Ook voor gekookt water, om bijvoorbeeld te mengen met melkpoeder. In dat geval kun je het beste bij de luchtvaartmaatschappij navragen of ze aan boord water voor je baby kunnen koken. Mocht de luchtvaartmaatschappij twijfelen aan de inhoud van een potje babyvoeding, dan bestaat de kans dat je het potje moet openmaken voor controle.
Opblaasbare items
De meeste luchtvaartmaatschappijen accepteren voetballen, rugbyballen en andere opblaasbare items als handbagage, op voorwaarde dat deze volledig (of gedeeltelijk) zijn leeggelopen vóór vervoer.
Lees verder onder de advertentie
Nagelschaar of -knipper
Deze vallen onder ‘puntige of scherpe voorwerpen waarmee letsel kan worden toegebracht’ en mogen dus niet mee in je handbagage. Toch meenemen? Stop ze dan in je koffer.
Wil je geen gedoe bij de douane, neem dan deze hele lijst door.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.